Ankara İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Temel:

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Peçenek Barajı'nın faaliyete geçmesiyle Şereflikoçhisar'da 14 bin dekar alanın suya kavuşacağını,

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Peçenek Barajı'nın faaliyete geçmesiyle Şereflikoçhisar'da 14 bin dekar alanın suya kavuşacağını, böylece tarımsal verimliliğin ve çeşitliliğin artacağını bildirdi.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Muhsin Temel'in Şereflikoçhisar ve Evren'de tarım alanlarında incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, Temel, Şereflikoçhisar'ın Türkiye ve Ankara için önemli bir tarım merkezi olduğunu ifade ederek, Peçenek Barajı'nın faaliyete geçmesiyle 14 bin dekar alanın suya kavuşacağını, böylece Şereflikoçhisar'da tarımsal verimliliğin ve çeşitliliğin artacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Temel, Evren'de tarımın detaylandırılması ve Hirfanlı Barajı'nın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Evren ilçesindeki çiftçilerin bir kooperatif kurduklarını, barajdan yakalanan kum balıklarının kooperatif aracılığıyla Hollanda, İtalya, Rusya'ya ihraç edildiğini belirten Temel, İl Müdürlüğü olarak bu tür çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Hububat ekili alanları da inceleyen Temel, bu yıl yağışların bol olduğunu, bir aksilik olmadığı takdirde hububatta verimin yüksek olmasını beklediklerini bildirdi.

Muhabir: Merve Özlem Çakır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: