Ankara İl Özel İdaresi, girişimci gençleri Avrupa’ya gönderecek

Ankara İl Özel İdaresi, ‘uluslararası ticaret ve genç girişimciler’ başlığı altında Avrupa Birliği (AB) Leonardo...

Ankara İl Özel İdaresi, ‘uluslararası ticaret ve genç girişimciler’ başlığı altında Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Projesi’ne 60 genci gönderecek.
Avrupa yolcusu gençlerin eğitimi Samanyolu Liseleri Mezunları Dayanışma ve Eğitim Derneği (SAMDED), Mamak Belediyesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) ve APED'in proje ortaklığında gerçekleştirilecek. 4 Eylül’de başlayacak proje kapsamında Almanya, İngiltere ve Belçika’ya toplamda 60 genç, alanlarıyla ilgili mesleki deneyimlerini pekiştirecek.
Proje kapsamında gönderilecek gençlerin ulaşımı, konaklaması, yemek masrafları, sigortası, staj ve eğitim ücretleri, yabancı dil kursu ücretleri karşılanacak. Herhangi bir mesleği olan ya da mesleki eğitim almış bütün gençler bu projeden yararlanabilecek. Projeye son başvuru tarihi ise 15 Temmuz.
AB’nin yaklaşık 125 bin euro karşılığında desteklediği projede, Ankaralı genç girişimcilerin kendi mesleki alanlarıyla ilgili Avrupa’da detaylı çalışma yapmasının önünü açılacak. Genç girişimciler, kazandıkları mesleki deneyimle birlikte önemli bir kariyer imkanına kavuşacak. Proje sonunda gençler, AB’de uluslararası ticareti ve girişimciliği öğrenmiş ve kendi işletmelerini kurma konusunda yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları inceleyecek.
Proje kapsamında 5’i özürlü olmak üzere 60 kişi 4 hafta süreyle Almanya, Belçika ve İngiltere'de eğitimden geçecek. Özürlü genç girişimcilerin yanında refakatçiler de yer alacak. Almanya'ya 40 kişi (5'i özürlü, 5'i refakatçi), Belçika'ya 10 kişi ve İngiltere'ye 10 kişi gönderilecek.
Katılımcıların 25’ini SAMDED, 5’ini Mamak Belediyesi, 5’ini OSTİM Vakfı, 10’unu Ankara İl Özel İdaresi, 5’ini TÜTEV ve 10’unu da (5'i özürlü, 5'i refakatçi) APED belirleyecek. Katılımcılar kendi branşlarında staj yapacak veya uluslar arası ticaret alanında mesleki eğitim alacak. 4 haftalık proje kapsamında yabancı dil eğitiminden geçecek olan gençler, sadece pasaport, vize masrafı ve yurt dışı çıkış harcını kendileri karşılayacak. Proje sonunda proje sahibi ve proje ortakları tarafından gençlere sertifika verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz