Ankara Ile Viyana Arasında "Kardeş Kent Protokolü" Imzalandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avusturya ile Türkiye arasında 250 yıllık bir ittifak bulunduğunu belirterek, "Viyana ve Ankara'nın sergilediği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avusturya ile Türkiye arasında 250 yıllık bir ittifak bulunduğunu belirterek, "Viyana ve Ankara'nın sergilediği bu dostluk işbirliği anlayışının haklı gururunu yaşıyor ve bu anlamlı girişimin tüm dünyaya örnek olmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ankara ile Avusturya'nın başkenti Viyana arasında Viyana Belediye Sarayı'nda düzenlenen törenle "Kardeş Kent Protokolü" imzalandığı belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Viyana Belediye Başkanı Michael Haeupl tarafından imzalanan protokolle birlikte Viyana, Ankara'nın 44. kardeş şehri oldu.

Reklam
Reklam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek törende yaptığı konuşmada, her iki ülkenin 250 yıllık kadim bir ittifak bulunduğunu belirterek, "Viyana ve Ankara'nın sergilediği bu dostluk ve işbirliği anlayışının haklı gururunu yaşıyor ve bu anlamlı girişimin tüm dünyaya örnek olmasını umuyorum. Yaşasın Türkiye-Avusturya dostluğu, yaşasın Ankara-Viyana kardeşliği" görüşüne yer verdi.

Ankara'da yerleşik Avusturya vatandaşlarının ve Viyana'da yerleşik 70 bine yakın Türk vatandaşının bulunduğunu kaydeden Gökçek, bu durumun iki başkenti daha yakın işbirliği yapmaya yönlendirdiğini bildirdi. Son 3 yılda Türkiye'ye en büyük yatırım yapan Avrupa ülkesinin Avusturya olduğunu ve çeşitli alanlarda iki ülke arasında anlaşmalar imzalandığını anlatan Gökçek, "Gururla ifade etmek isterim ki bu anlaşmanın yürütülmesinde de Başkent olarak lokomotif rolümüzü sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Viyana Belediye Başkanı Michael Haeupl ise kardeşlik sözleşmesinin ikili ilişkilerde kilometre taşı olacağını belirterek, özellikle kültür konusunda çok sayıda işbirliği yapacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Viyana'da yaşayan Türk kökenli vatandaşların, Viyana ekonomisinin ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Haeupl, "Biz bundan gurur duyuyoruz. Bazılarının bundan rahatsız olduğunu biliyoruz. Ama bana güvenin, halkımızın büyük çoğunluğu Türk kökenli vatandaşların, Viyana ve Avusturya ekonomisine katkılarından büyük gurur duyuyor" görüşüne yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: