Ankara-İstanbul arası 3 saate inecek

İSTANBUL (İHA) - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hedefimiz kara, deniz, hava ve demiryolunu birbirine bağlayıp ulaşımı bir dengeye oturtmak" dedi. Yıldırım Ankara-İstanbul arasının 2007 yılında 3 saate ineceğini de belirtti.

Bakan Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği "AK Parti İstanbul'a Hesap Veriyor Buluşalım Konuşalım" başlıklı salon toplantılarının üçüncüsü kapsamında Haydarpaşa Lisesi'nde partililer ve vatandaşlara seslendi. Ulaştırma alanında büyük yol kat ettiklerini belirten Yıldırım, "Avrupa ve Asya'yı denizaltından birleştirme hayali gerçek oluyor.

Reklam
Reklam

Bu da hamdolsun ki bize nasip oldu. Bu proje yakında bittiğinde İstanbul"un ulaşım problemi de beraberinde bitecek. 1.5 dakikada bir tren kalkacak. İnsanlar 13 dakikada Kadıköy'den Yenikapı'ya gidecek. Hedefimiz kara, deniz, hava ve demiryolunu birbirine bağlayıp ulaşımı bir dengeye oturtmak. Yatırımları artırarak hızlı tren hatları yaptık. İlki 2007'de hizmete girecek" dedi. Bakan Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul arasının 2007 yılında 3 saate ineceğini ifade ederek, "Ankara-Konya arası da hızlı trenle 1 saat olacak. Demiryollarına ağırlık vererek ulaşımı daha güvenli ve hızlı hale getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, 4 yılın hesabını vererek, kimsenin şimdiye kadar yapmadığı bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Topbaş, "Ulaşımda İstanbul'da önemli yol aldık. Geçmiş dönemde su sıkıntısı vardı, onu bile hallettik. İstanbul"da günde 600 araç trafiğe çıkıyor ve 2 milyon 400 bin araç var. Bu artan araç sayısıyla hiçbir Avrupa ülkesi baş edemez. İstanbul'da bütçenin yüzde 60'ı ulaşıma ayrıldı. Metronun yanı sıra, deniz ulaşımını da en iyi şekilde kullanıp Allah'ın izniyle İstanbul'un ulaşım problemi kökünden çözülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam