Ankara-İstanbul YHT Hattında Geri Sayım Başladı

KOCAELİ (AA) - ŞENGÜL OYMAK - Ankara ve İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek yüksek hızlı tren (YHT) hattının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılması için bin 500 kişilik ekip aralıksız çalışıyor.

50 bin yolcu hedefi Ankara-İstanbul YHT hattının Köseköy-Vezirhan kesiminin 923 milyon 999 bin 952 dolar, Vezirhan-İnönü kesiminin ise 854 milyon 225 dolarlık maliyetle tamamlanması planlanırken, Gebze-Köseköy Rehabilitasyon Projesi'nin sözleşme bedeli 146 milyon 825 bin 952 avro olarak belirlendi. Ankara-İstanbul koridorunda otobüs, özel araçlar, uçak ve konvansiyonel trenle günlük 80 bin kişi seyahat ediyor, YHT seferlerinin başlamasıyla ilk etapta 10 bin, daha sonra 50 bin kişinin demiryolunu kullanması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: