Ankara Itfaiyesinden Ot Ve Anız Yangını Uyarısı

ANKARA  (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yaz aylarına girilmesi dolayısıyla ot ve anız yangınlarıyla ilgili ilçe belediyelerine uyarıda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yaz aylarına girilmesi dolayısıyla ot ve anız yangınlarıyla ilgili ilçe belediyelerine uyarıda bulundu. Beypazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yaz aylarının başlangıcıyla birlikte artan ot, anız ve ekin yangınlarıyla ilgili dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ankara genelinde geçen yıl 8 bin 39 yangının meydana geldiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çıkan yangınları en aza indirebilmek için yangına müdahale eden ekiplere ilçe sınırları içindeki köy veya mahallelerde bulunan traktör, pulluk, kepçe gibi araç kullanıcılarının da yardımcı olması büyük önem arz etmekte. Bu yolla çıkan yangının kısa süre içinde kontrol altına alınması daha kolay olmakta." Çiftçilerin, köylülerin ve muhtarların da bilinçli hareket etmesinin çok önemli olduğu belirtilen açıklamada, muhtarlara da konuyla ilgili uyarı yazısı gönderildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: