Ankara Kalkınma Ajansı İşbirliği Çalışmalarına Devam Ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından, Ankara’ya yönelik yatırımların artırılması ve yatırım tanıtım faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesine...

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından, Ankara’ya yönelik yatırımların artırılması ve yatırım tanıtım faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Balcı, Ajans olarak her türlü yerel desteğe hazır olduklarını belirtti.

Ankara’ya yönelik işbirliği çalışmalarının artırılması kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) yetkilileri ile bir araya geldi. TYDTA Başkan Yardımcıları Mustafa Rumeli ve Hayrettin Yücel ile TYDTA ve Ajans yetkililerinin de katıldığı görüşmede Ankara’ya yönelik yatırımların artışı ve yatırım tanıtımında muhtemel işbirliği ve ortak çalışma alanları ele alındı.

Reklam
Reklam

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Balcı, TYDTA’nın yatırım destek ve tanıtım alanında çok kıymetli tecrübelere sahip olduğunu ifade ederek, bu tecrübelerin Kalkınma Ajansları bünyesinde kurulan ve yerelde yatırım destek faaliyetlerini sürdüren Yatırım Destek Ofisleri için yol gösterici olduğunu vurguladı. Balcı, bu zamana kadar TYDTA ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü ve bundan sonra da Ankara Kalkınma Ajansı olarak her türlü yerel desteğe hazır olduklarını belirtti.

“ORTAK FAALİYET VE İŞBİRLİKLERİ BUGÜNE KADAR BAŞARILI SONUÇLAR DOĞURDU”

TYDTA Kalkınma Ajansları ile İşbirliği Daire Başkanı Mustafa Rumeli görüşmede, Kalkınma Ajansları ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini ve ortak çalışma alanlarının Türkiye’nin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına olan inancını ifade etti. Ankara Kalkınma Ajansı ile ortak faaliyet ve işbirliklerinin bugüne kadar başarılı sonuçlar doğurduğunu belirten Rumeli, bundan sonra da ortak çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

TYDTA Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanı Hayrettin Yücel ise, yatırım destek tecrübelerinin Kalkınma Ajansları ile paylaşılmasının, Türkiye’nin tanıtımı ve ülkeye yabancı yatırımcı çekilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda bir sinerji ortaya koyacağını, bu nedenle tecrübe paylaşımını önemsediklerini dile getirdi.

Görüşme, bugüne kadar yapılan ortak çalışmaların değerlendirilmesi ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: