Ankara Kalkınma Ajansı’ndan Başkent'in Tanıtımına Destek

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin...

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olmak vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Kalkınma Ajansı, yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini Ankara’ya çekebilmek ve şehrin tanıtımı için de birçok çalışmaya imza atıyor. Bu çalışmalar kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’yı ve Ankara’daki yatırım ortamını detaylarıyla anlatan broşürler hazırlayarak 8 farklı dile çevirdi. Bunun yanı sıra Ajans, İngilizce olarak hazırlanan ‘İstatistiklerle Ankara’ kitapçığı yayınını da gerçekleştirdi. Tüm bu yayınlara elektronik ortamda Ajans internet sitesi olan (www.ankaraka.org.tr) adresinden erişim sağlamak mümkün.

Reklam
Reklam

Ulusal ve uluslararası fuarlara da katılım sağlayan Ankara Kalkınma Ajansı, son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul’da 17.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te Ankara Standında yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluştu.

Turizm ve tanıtım konusunun hem Ankara’nın hem de Ajansın öncelikli konuları arasında yer aldığını ifade eden Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, “Ajans olarak, Ankara Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel’in göreve gelmesiyle Ankara’da başlayan turizmi geliştirme seferberliğine önemli ölçüde destek veriyoruz. Ankara’yı turizmde de başarılı bir şehir yapabilmek hedefiyle çalışan Ajansımız, son iki yılda açıkladığı 2 mali destek programıyla da turizm projelerine bütçe ayırdı. Tüm bu çalışmalardaki temel amaç, Ankara’yı ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanınan bir marka şehir haline getirmek” dedi.

2011 Yılı Mali Destek Programı ile Ankara’da uygulanan 45 turizm projesine destek veren Ankara Kalkınma Ajansı, geçtiğimiz aylarda açıklanan 2012 Yılı Mali Destek Programı’nda da turizm başlığına yer veriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: