Ankara Kalkınma Ajansı'nın Desteği İle Yeni Oyun 'er Meydanı' Hayata Geçiriliyor

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2011 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklediği ve ODTÜ Teknokent firmaları arasında...

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2011 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklediği ve ODTÜ Teknokent firmaları arasında yer alan Lama Produksiyon Yazılım Bilişim Şirketi'nin yürütmekte olduğu ' Er Meydanı Projesi' hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında; "Sony Playstation 3" platformunda "Playstation Move tool"u kullanılarak aksiyon-macera türünde yeni bir oyununun geliştirilmesi ve sistem tasarımı yapılıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada Ankara'nın sosyo-ekonomik kalkınmasını hızlandırmak amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü belirtilerek, yürütülen Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek programı ile "Ankara'yı başta katma değeri yüksek sektörler olmak üzere, birçok alanda yenilikçi uygulamalar yoluyla küresel düzeyde rekabet eden bir merkez haline getirmeyi amaçlamaktadır "denildi. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen yenilikçilik odaklı projelerden "Er Meydanı Projesi"ne ait bilgiler ise şu sıralandı:" Mobil/konsol uygulama ve oyun sektöründe yerli teknoloji ve işlevsel bir sistemin geliştirilmesi ile uluslararası pazarda yer alacak ilk yerli örneğin oluşturulması ve bu alanda uluslararası rekabet gücünün arttırılması, Projenin çıktılarının bu sektörün Türkiye'deki kapasitesinin ve ölçeğinin gelişimine anlamlı ve ciddi katkı sağlaması ve yeni projelere öncülük etmesi, Sektörün Türkiye'deki sürdürülebilir gelişime katkı sağlamak için oyun teknolojileri ve sistem tasarımlarının gerçekleştirildiği araştırma/uygulama merkezi ve nitelikli işgücünün istihdamı için bir cazibe merkezinin oluşmasına anlamlı katkı sağlanması"

Reklam
Reklam

Ajanstan yapılan açıklamada söz konusu sisteme ilişkin alt süreçler yazılım, tasarım, efekt ve sesler, gelir modeli tasarımı, ve tüm sürecin akış mimarisinin paralel koordinasyonunun geliştirilmesi mevcut durumda oldukça düşük bir maliyetle yerli firmalarca yapıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca bununla birlikte esas katma değeri oluşturan herhangi bir final ürünün geliştirilmesi ile ilgili olarak bu zamana kadar başarılı olmuş yerli bir firma bulunmadığı, bu projenin hayata geçirilmesi ile, ilk kez yerli bir firma tarafından bir final ürün geliştirilmiş olacağı ifade edildi. Bu şekilde Ankara, söz konusu sektöre veri sağlayan ve sektörün çekirdeğini oluşturan bir merkez olma yolunda önemli bir adım atmış olacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: