Ankara Kalkınma Ajansı'nın Dış Ticaret Eğitimleri Tamamlandı

Ankara Kalkınma Ajansı'nın dış ticaret eğitimleri, "Çin Pazarına Giriş" konulu seminer ile tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın dış ticaret eğitimleri, "Çin Pazarına Giriş" konulu seminer ile tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankaralı firmaların dış ticaret potansiyelini arttırmaya yönelik 2012 yılı 2'inci dönem dış ticaret eğitimlerinin tamamlandığı, firmalara ücretsiz olarak sunulan eğitimin 16 saat sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, eğitimlerde, dış ticarette dikkat edilmesi gereken temel uluslararası kurallar, "AB ve GATT" çerçevesinde dış ticaret mevzuatı ve Türk ihracat rejimi, dış ticaret işlemlerinde düzenlenmesi gerekli belgeler, alınması gereken izin ve sertifikalar, dış ticarette teslim şekilleri ve "INCOTERMS' 2010", temel ihracat pazarlaması ve pazar araştırması ilkeleri, ihracat alacaklarının güvenli tahsil yöntemleri, uluslararası ticari sözleşmeler ve uygulamaları, ihracatı teşvik sistemi ve hibe şeklinde devlet yardımları konularının ele alındığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada ayrıca, eğitimin "seçilecek bir ülke örneği üzerinden pazara giriş uygulamaları" bölümünde de Çin pazarına girişte izlenmesi gereken yöntemlerin ele alındığı ve Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki firmalarla iş yapmayı düşünen potansiyel ihracatçıların bilgilendirildiği ifade edildi.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: