Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yüce'den Üreticiye Çağrı

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, üreticilere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hayvancılık desteklemelerinden faydalanmaları çağrısında

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, üreticilere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hayvancılık desteklemelerinden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, yaptığı açıklamada, bu desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin 31 Temmuz'a kadar başvuru yapması gerektiği bildirildi.

Üreticilerin 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde kesilen erkek sığırlar için 31 Temmuz'a kadar müracaatta bulunmaları gerektiğini kaydeden Yüce, bu yılın ikinci 6 aylık döneminde kesilen erkek sığırlar için ise 31 Ocak 2012 tarihine kadar başvuru yapılabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Kırmızı et üreticileri birliklerinin ısrarları sonucu baklanlık tarafından verilen desteklemelerin çiftçinin zararını minimize ettiğini anlatan Yüce, şöyle konuştu:

"Bizlerin ısrarı sonucu, sağ olsun bakanlığımızın katkıları ile bu destekleme kanunu çıktı. Bakanlığımız verilerinde bile bir kilogram etin 14,80 TL maliyeti varken, üreticimiz 14,50 TL'den elinden çıkarmak zorunda kalıyor.

Bir de canlı materyali de yüksek aldıysa 15 veya 16 TL gibi bir maliyetten aldıysa ve bu eti 14 TL den satarsa, kilogramda 1,50 TL üreticimiz zarar eder. İşte bakanlığımızın bu desteklemeleri can suyu gibi, verdiği 300 TL para yaklaşık kilogramda 1 TL ye gelmektedir. Bizlere sağlandı bu destekten son derece memnunuz ve bununda devam etmesini istiyoruz.

Şu anda yoğun bir şekilde besi sığır desteklemelerinin dosyalarını alıyoruz. Bakanlığımız örgütlü üretici statüsünün aranmasını tebliğimize koymasıyla, işletmesinde 5 hayvandan yukarı olan üreticilerimiz birliğimiz kanalıyla müracaat ediyor. Daha önce bizim üye sayımız 400 civarında iken, desteklemeler nedeniyle bu gün 800'e ulaştı. Bu sayının 2 bine kadar çıkmasını bekliyoruz ve sayımız yükseldikçe daha da güçleneceğiz."

Reklam
Reklam

Desteklemede ki kriterler konusunda da bilgi veren Yüce, bir hayvanın en az 3 ay işletmede bulundurulması ve karkasların Tarım Bakanlığından izinli mezbahalar da kesilerek müstahsil veya faturalarının düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Birliğimize dilekçe ile müracaat eden işletmeci kesim cetvellerini hazırlaması gerekiyor. Biz de bunları ulusal kırmızı et kayıt sistemimize giriyoruz. Burada eksiklikler olursa onların dosyalarını tamamlıyoruz. İcmalleri oluşturulduktan sonra devletimizin ya da bakanlığımızın ekonomi politikaları doğrultusunda desteklemelerin ödemeleri üreticilerimize banka hesaplarına birliğimiz kanalı ile yatırılıyor" diye konuştu.

Ankara'nın 24 ilçesine hizmet verdiklerini anlatan Yüce, bu güne kadar 300 üreticinin kendilerine dosya getirdiğini ve 5 bin büyükbaş hayvanın destekleme kapsamında sisteme girişinin yapıldığını hatırlatarak, "Biz bu sayının 10 bine ulaşmasını bekliyoruz. Ancak bu sayıda Ankara için çok az. Biz tüm üreticilerimizi desteklemelerden yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: