Ankara Kültür Tiyatrosu Kurucusu Mümtaz Karaöz Vefat Etti

Ankara Kültür Tiyatrosu'nun kurucusu ve yönetmeni Mümtaz Karaöz, 72 yaşında vefat etti.Turne için ocak ayında...

Ankara Kültür Tiyatrosu'nun kurucusu ve yönetmeni Mümtaz Karaöz, 72 yaşında vefat etti.

Turne için ocak ayında Elazığ’a giden ve burada kalp krizi geçirerek tedavi altına alınan Karaöz, son olarak Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Burada hayatını kaybeden Mümtaz Karaöz, Aydın'daki Bey Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kemer Mezarlığı'nda toprağa verildi. İki çocuk babası olan Karaöz’ün Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncusu olan kızı Şeniz Karaöz, “Babam, Türkiye’nin her yerinde çok iyi tanınıyordu. Aldığı ödüllerden en büyüğü milletçe verildi, bundan çok memnunuz." dedi.

Reklam
Reklam

Aydın'da 1941 yılında doğan ve bugüne kadar birçok oyun sergileyen Karaöz'ün 40 yıl önce kurduğu tiyatronun 20 kişilik ekibi bulunuyordu. Oyunlar, Ahşap Konak, Gemilerde Talim Var, Reis Bey, Yaprak Dökümü, Bir Adam Yaratmak, Kanlı Nigâr ve daha birçok ünlü oyunu yönetmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz