Ankara Moskova'da tanıtılıyor

Ankara’nın uluslararası fuarlarda tanıtım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. EMITT ve Berlin ITB’nin ardından Ankara, Moskova...

Ankara’nın uluslararası fuarlarda tanıtım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. EMITT ve Berlin ITB’nin ardından Ankara, Moskova Uluslararası Turizm Fuarı(MITT)’nda da ziyaretçilerle buluştu.

  1. Moskova Uluslararası Turizm Fuarı(MITT)’na katılan Ankara standı büyük ilgi görüyor. Ankara, fuarda Valilik, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Ticaret Odası ve İl Özel İdaresi ile temsil ediliyor. Fuarın ilk gününde Ankara standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Müsteşar Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, İl Kültür Turizm Müdür Doğan Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı ile çeşitli illerin valileri, kalkınma ajansı genel sekreterleri ziyaret etti.
Reklam
Reklam

Fuarda, Ankara Kalkınma Ajansı’nın, Rusça olarak hazırladığı tanıtım materyalleri dağıtıldı. 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Ankara Alışveriş Festivali' hakkında katılımcılara bilgi verildi. Dünyanın en büyük tanıtım fuarlarından biri olan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı, turistlerin yanı sıra önemli tur operatörlerinin destinasyon araştırması yaptıkları ve turizm profesyonellerinin bir araya geldiği bir platform özelliği taşıyor.

Reklam
Reklam

24 Mart’a kadar sürecek fuarın ilk gününde Ankara standına ilgi yoğun oldu. Fuarda Ankara’yı temsil eden kurumlardan Ankara Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Turizm gelirlerini artırmanın ülkemiz ve Başkentimiz için önemini biliyoruz. Ankara Kalkınma Ajansı olarak yaptığımız çalışmalarda kentimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek için turizm başlığına özel önem vermemiz gerektiğini gördük. Yönetim Kurulu Başkanımız ve Sayın Valimiz Alâaddin Yüksel’in her platformda dile getirdiği şekilde, şimdi bize düşen bu konuda çaba sarf etmek. Bu yönlü çalışmalar başlattık. Uluslararası turizm fuarlarında etkin bir şekilde yer almak bu çalışmalardan biridir. EMITT, Berlin ITB’nin ardından Moskova’da da Ankara’yı tanıtmayı, uluslararası tur operatörlerinin dikkatini çekmeyi istiyoruz. Bu yönlü çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: