Ankara, müziğe doyacak!

Başkentte müzik dolu günler başlıyor... 22. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, yarın Moskova Senfoni Orkestrası'nın konseriyle açılacak.
Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın düzenlediği 30 Nisan'a kadar sürecek festivalde ilk olarak, Moskova Senfoni Orkestrası sahne alacak. Şef Fedor Glushchenko'nun yöneteceği konserde sanatçılar, keman sanatçısı Tuncay Yılmaz'a eşlik edecek.
Festivalde 5 Nisan'da verilecek konserde ise çelloda Gustav Rivinius, piyanoda Ludmil Angelov ve kemanda Tuncay Yılmaz'ın katılımıyla Bethoven'ın "Üçlü Konçerto"su yorumlanacak.
7 ve 8 Nisan'da sanat yönetmenliğini Nicolai Boyarchikov'un üstlendiği St. Petersburg Mussorgsky Devlet Akademik Opera ve Balesi, Çaykovski'nin ünlü "Kuğu Gölü" balesiyle seyirciyi selamlayacak.
Festival, 9 Nisan Cumartesi günü Brezilya'nın buğulu sesi Tania Maria ve Viva Brazil Quartet'i ağırlayacak. Pop-opera türünün altın plak ödüllü sanatçısı, Latin caz türündeki parçalarıyla festivale renk katacak.
12 Nisan'da İtalyan topluluk I Madrigalisti di Venezia, oda müziği konseriyle sahne alacak.
Fransa'dan L'Orchestre de Contrebasses ise 13 Nisan'da Başkentlilerle birlikte olacak.
Paco de Lucia'nın tahtına aday gösterilen İspanyol gitarist Vicente Amigo, 15 Nisan'da müzikseverleri selamlayacak.
ABD'den Başkent'e konuk olan "The Boys Choir of Harlem" ise 18 ve 19 Nisan'da gösteri yapacak.
Yıldız İbrahimova ile Suna Dinçer'in yer alacağı "Çocukça Şarkılar" adlı konser, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sunulacak.
Türkiye'de çok sevilen isimlerden biri olan Enrico Macias, bu yıl da festivale konuk olacak. Cezayir asıllı Fransız sanatçı, 27 Nisan'da Başkent izleyicisini selamlayacak.
Bir kısmı engelli sanatçılardan oluşan "Devinimler-Yaşama Sevinci Dans Topluluğu"nun gösterisi ise 28 Nisan'da gerçekleştirilecek. Gösterinin sanat yönetmenliğini Gülüm Pekcan üstleniyor.
Şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan Filarmoni Orkestrası, 29 ve 30 Nisan'da festivalin son etkinliğinde sahne alacak. Konserde piyanonun harika çocuğu Fazıl Say izleyici karşısına çıkacak.

Reklam
Reklam