Ankara Öğrenci Meclis Başkanı mazbatasını aldı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Ankara Meclis Başkanı seçilen Etimesgut Elvankent Bilgi Anadolu...

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Ankara Meclis Başkanı seçilen Etimesgut Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Etka Serhan Uslu, mazbatası, İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan'dan aldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 81 İlden seçilen öğrencilerden oluşan Öğrenci Meclisinde, Ankara’yı temsil etme hakkını kazanan Etimesgut Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi 3. sınıf öğrencisi Etka Serhan Uslu, Özel Eğitim Rehberlik Danışma Hizmetleri Bölümü Şube Müdürü, okul müdürü ve müdür yardımcısından oluşan heyet, Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan’ı makamında ziyaret ettiler. 1995 yılında Karabük’ün Eskipazar ilçesinde doğan, babası Yargıtay üyesi, annesi ev hanımı ve iki kardeşi olan Uslu, babasının görevi nedeniyle Türkiye’nin çeşitli yörelerinde bulunduğunu, şu anda Ankara’da eğitimine devam ettiğini belirtti.
Kâmil Aydoğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Etka Serhan Uslu’ya ne gibi çalışmalar yapmak istediğini ve ileride hangi mesleği seçmeyi düşündüğünü sordu. Öğrenci Meclisi temsilcisi Uslu da gelecek yaşamında siyasetle uğraşmak ve bununla ilgili eğitim almak istediğini, Ankara’nın sorunlarıyla birebir ilgileneceğini ve ekip çalışmasıyla bu sorunları, yetkililere taşıyacağını dile getirdi.
Yeni yetişen gençlere, demokrasi eğitimi verilmesinin önemine değinen Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, "Gelecekte demokratik sistem içerisinde yeni fikirleri olan siz gençler, çeşitli görevler alacaksınız. Sana, eğitim hayatında ve bütün yaşamında başarılar diliyorum." dedi. Ziyaretin sonunda, Etka Serhan Uslu’ya İl Millî Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, mazbatasını verdikten sonra 'İçimizin Yıldızları' adlı kitabını hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz