Ankara polisi'nden rüzgar operasyonu

ANKARA( ANKA)- Ankara Emniyeti sahte silah ruhsatı düzenleyen bir şebekeyi çökertti. Sahte evrak düzenleyen şebekenin içinde vergi memuru, adli sicil memurları, hastane görevlileri ve polisler de olduğu öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaklaşık 6 aydır yürüttüğü tektik takip sonucunda sahte silah ruhsatı düzenleyen bir şebekeyi çökertti.

"Rüzgar" adı verilen operasyonda silah ruhsatı almaya hakkı bulunmayan kişilere 15-20 bin YTL karşılığı sahte evrak düzenleyen 15 kişi gözaltına alındı. Aralarında şebekenin elebaşlarınında bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Operasyonda gözaltına alınan vergi memurları, adli sicil memurları, hastane görevlileri ve polis memurlarının para veren kişilere silah ruhsatı almak için gereken evrakların sahtelerini hazırladıkları ifade edildi.

Operasyonun genişletildiğini bildiren emniyet yetkilileri, para karşılığı ruhsat almaya çalışan kişilere sahte kuyumcu belgesi, hastane raporu, adli sicil temiz kağıdı hazırlandığı ve kanuna uygun şekilde başvuru yapması sağlandığı kaydedildi.

Emniyet yetkilileri konuyla ilgili yürütülen çalışmanın devam ettiğine dikkat çekerek, gözaltı sayısının da artabileceğini söylediler.