Ankara Polisinden Silah Kaçakçılarına Ağır Darbe

Başkent polisi, silah kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik Ankara başta olmak üzere 5 ilde düzenlediği eş...

Başkent polisi, silah kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik Ankara başta olmak üzere 5 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 65 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda çok sayıda tabanca, tüfek ve bu silahlara ait fişek ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği, yürüttüğü çalışma sonucunda bir suç örgütünün izine rastladı. Emniyet, silah kaçakçılığı yapan çetenin kurusıkı silahları gerçek silaha çevirip, piyasaya sürdüğünü tespit etti. Yapılan çalışmaların ardından operasyon için düğmeye basan polis, Ankara başta olmak üzere İstanbul, Kırıkkale, Çankırı ve Çorum illerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında aralarında çete lideri Yahya C. ile Bünyamin Y.’nin de bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 30 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatlı tabanca, 58 adet kurusıkı tabir edilen tabanca, 18 adet av tüfeği, 1 adet uzun namlulu tüfek, 1 uzi yarı otomatik tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek, 11 adet sallama tabir edilen bıçak, 1 kilogram barut, dinamit parçası, 45 adet tabanca kabzası, 1 adet susturucu, 1 adet polis yeleği, fişeklerde kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda bilye, çok sayıda silah tamir ve dönüştürmede kullanılan atölye malzemesi ve Hint keneviri bitki kırıntısı ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 34’ü emniyetteki ilk sorgularının ardından serbest bırakıldı. 27 şahıs ise mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 19’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: