Ankara Polisi’nden Trafik Haftası Etkinliği

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşların trafik bilincinin artırılması amacıyla çeşitli...

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşların trafik bilincinin artırılması amacıyla çeşitli organizasyonlar yapılıyor. Sürücü eğitim simülatörü ile alkollü araç kullanmanın tehlikeleri uygulamalı anlatılırken, çocuklara basit ve temel trafik bilgileri veriliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 'Trafik Haftası' dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nde organize edilen etkinlikte, çocuklara ve gençlere trafikte yaşanacak risklerin neler olduğunu anlatmak ve trafikte hoşgörü ile bilinci artırmak amaçlanırken, vatandaşlara çeşitli oyunlar sunuldu. Trafik bilincinin artırılması amacıyla çocuklara özel tiyatro oyunu sergilenirken, sarhoş gözlüğü ile ziyaretçilere alkollü araç kullanılmamasının önemi anlatıldı.

Reklam
Reklam

Sesim Sürücü Eğitim Simülatörü İş Geliştirme Müdürü Tamer Köşker, Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikle çocuklara basit ve temel trafik bilgilerinin verildiğini ifade ederek, 10 Mayıs’a kadar bu organizasyonun devam edeceğini bildirdi. Sürücü eğitim simülatöründe dünyada ilk kez uygulanan bir sistemle alkollü bir sürücünün nasıl araç kullanacağının gösterildiğini belirten Köşker, “Çıplak gözle alkol kullanmadan alkollü bir sürücünün gözüyle trafiğin nasıl göründüğünü burada görebiliyoruz. Burada alkol almadan araç kullanmaları gerektiğini anlıyorlar” diye konuştu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla radar kontrolü yapan araç ziyaretçilere sergileniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: