Ankara Sağlık Turizmi, Çalıştayda Ele Alındı

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü...

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında ‘Ankara Sağlık Turizmi Çalıştayı’ yapıldı.

Esenboğa Airport Otel’de gerçekleşen Ankara Sağlık Turizmi Çalıştayı'na Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, MTA Genel Müdürü Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilek Demirbaş, Yrd. Doç. Dr. H. Kemal İlter, Yrd. Doç. Dr. Erdal Akdere, belediye meclis üyeleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Ankara’nın Çubuk ilçesi ile Esenboğa havalimanı çevresinde termal turizm potansiyelinin tanımlanarak yerli ve yabancı turist için bölgenin çekim merkezi olması amacıyla üniversite-yerel yönetim-sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde çalıştay yapıldığını söyleyen Çubuk Kaymakamı Şahin, çalıştayın sonunda alternatif turizm vizyonu, strateji ve politikalarının belirleneceğini belirtti. Çubuk’taki termal kaynakları sadece sağlık turizminde değil seracılık alanında da kullanmak istediklerini ifade Kaymakam Şahin, seracılık ile ilgili bu güne kadar yapılanlar hakkında bilgi verdi. İlçeyi seracılığın merkezi yapmayı amaçladıklarını da vurgulayan Kaymakam Şahin, "Üniversiteler genelde bölgesel potansiyellerle çok fazla ilgilenmezler, ama bizim üniversitemiz olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bu yapılan proje gibi bölgemizin potansiyelleri ile yakından ilgilenmekte ve bize bu konularda çok destek vermekteler." dedi.

"İLÇEMİZ TERMAL KAYNAKLARIN YATIRIMA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNDE BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP"

Reklam
Reklam

İlçenin sağlık ve termal turizmde söz sahibi olması ve bu konuda yatırımların yapıla bilmesi amacıyla belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu nedenle Özlüce köyünde MTA tarafından çıkarılan termal suyun ihaleyle aldıklarını kaydetti. İlçenin her bakımdan sağlık turizminin merkezi olmaya elverişli olduğunu vurgulayan Başkan Özden, "İlçemiz Ankara’nın hemen yanı başında, ulaşımı en kolay ilçedir. Uluslararası havaalanı sınırlarımız içerisinde ve ilçemize 6 şeritli yoldan gelinmektedir. Ayrıca çok yakın bir zamanda havaalanına kadar metronun yapılması da gündemde. Bu nedenle ilçemiz her anlamda termal kaynakların yatırıma dönüştürülmesinde büyük bir potansiyele sahiptir. Biz de bu konuda kamu ve özel sektöre her türlü katkıyı vermeye hazırız ve tüm girişimlerimiz de bu konudadır." şeklinde konuştu.

Sağlık turizminin turizm sektörünün yüzde 25’ini kapsadığını anlatan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Dilek Demirbaş ise sağlık turizmi hakkında detaylı bilgi verdi. Sağlık turizminin 2012 yılında yüz milyar doların üzerinde bir bütçeyi oluşturduğunu kaydeden Demirbaş, tahminlere göre 2017 yılında sadece ABD’de 23 milyon insanın 80 milyar dolarlık bir sağlık turizmine harcama yaparak başka ülkelere seyahat edeceğini ifade ederek, bu büyük pastadan nasıl faydalanılabileceğini rakamlarla ve örneklerle anlattı.

Reklam
Reklam

Çalıştayda, Çubuk'un termal kaynaklarının nasıl ve hangi yöntemlerle değerlendirilmesi gerektiği konuları katılımcılar tarafından ele alınırken, sağlık turizmi ile ilçenin ekonomik gelişmişliği ve yaşam kalitesini artırıcı önerileri getirildi. Çalıştaydan elde edilecek veriler Ankara Kalkınma Ajansı tarafından raporlandırılacak ve bölge kaynaklarının kullanılması yönündeki planlamalarda kullanılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz