Ankara saldırısının faili PKK'lı Mehmet Şirin Kaya öldürüldü

Ankara'da, 17 Şubat'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının faillerinden Mehmet Şirin Kaya, Lice'deki operasyonda etkisiz hale getirildi.

Ankara'da 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının faillerinden "Şirin" kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya, Lice'deki operasyonda etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ile civar bölgelerde 23 Haziran'da başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" devam ediyor.

Reklam
Reklam

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonda, dün Yalaza köyü kırsalında Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat'ta askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen, 29 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının faillerinden "Şirin" kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya etkisiz hale getirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin, olaydan bir süre önce kiraladığı araçla Diyarbakır'a gelerek terörist Kocakaya ile görüştüğü belirlendi.

29 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat'ta askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada 29 kişi yaşamını yitirmiş, başlatılan soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklanmıştı.

HAFTANİN BÖLGESİNE HAVA HAREKATI

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca anlık istihbaratlar değerlendirilerek Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesi ile Diyarbakır'ın Lice kırsalına hava harekatları düzenlediği, harekatların ardından görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, dün 09.05 ile 09.15 saatleri arasında Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde İHA'lar ile tespit edilen mağara ve sığınaklarda bulunan bölücü terör örgütü mensupları, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

Aynı bölgede 12.04 ile 13.31 saatleri arasında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu ise Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca düzenlenen hava harekatında tespit edilen altı hedef (sığınak ve mağaralar) ateş altına alınarak imha edildi.

LİCE KIRSALINA HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Ayrıca dün 18.02 ile 18.07 saatleri arasında Diyarbakır'ın Lice kırsalında alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen hava harekatında, bölgede tespit edilen hareket halindeki iki hedef (bölücü terör örgütü mensupları) ateş altına alınarak imha edildi. Harekatların ardından görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Reklam
Reklam

(AA)

Anahtar Kelimeler: