Ankara Sanat Tiyatrosu’nun Sergilediği Oyuna Bucalılar Yoğun İlgi Gösterdi

Buca Belediyesi tiyatro severleri bu kez de Aziz Nesin’in öyküsünden uyarlanan "Selamün Kavlen Karakolu" adlı...

Buca Belediyesi tiyatro severleri bu kez de Aziz Nesin’in öyküsünden uyarlanan "Selamün Kavlen Karakolu" adlı oyun ile buluşturdu.

DEÜ Buca Eğitim Fakültesi konferans salonunda büyük usta Aziz Nesin’in imzasını taşıyan tiyatro gösterisini Bucalı vatandaşlar ücretsiz olarak izleme fırsatını yakaladı. Yücel Erten’in uyarlaması ile hayat bulan bu değerli eser Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından Buca’da sahnelendi. Aziz Nesin’in bir öyküsünden yola çıkılan "Selamün Kavlen Karakolu" adlı oyun iki dolandırıcının kendilerini polis olarak tanıtıp mahalleye sahte bir karakol açmalarıyla başlar. Halkın üzerinde oluşan polis korkusundan da yola çıkarak işlerini ilerleten bu iki sahtekara halkın inanması bir yana devletin de buradaki sahte karakolu ciddiye alıp resmi yazışmalarda bulunması ile birlikte karakola bekçi, polis, komiser tayin eder. Bu tayinler sonrası işler biraz daha karmaşıklaşmaya başlar ve komik olaylar yaşanır.

Reklam
Reklam

Başrollerini Mehmet Ulusoy, Mahir İpek, Yıldırım Şimşek, Hakan Güven, Ali Seçkiner Alıcı, Özgürhan Çevik, Gizem Aldemir, Nalan Güreş, Mustafa Bilgin, Erdem Ulusal ve Özgür Aydın paylaştığı 11 kişilik dev kadronun sergilediği oyun izlemeye değer. Büyük usta Aziz Nesin’in öyküsünden hayat bulan oyunu Bucalılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşayan Buca Belediye Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz, Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularını da sergiledikleri performanstan dolayı kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: