Ankara, şiddetle mücadeleye başladı

Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik hazırladığı eylem planı kapsamındaki ilk bilgilendirme toplantısı, TRT'de düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün kentteki tüm kamu kurumlarına erişme hedefiyle hazırladığı Şiddete Yönelik İl Eylem Planı kapsamında, 6284 no'lu Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve bu kapsamdaki vatandaşlık hakları, şiddet kavramı ve öfke kontrol teknikleri katılımcılara aktarıldı.

İl Eylem Planı'nın ilk adresi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu oldu. TRT'nin Oran'da bulunan yerleşkesinde TRT Eğitim Dairesi'nin desteği ile düzenlenen toplantıya ilgi büyüktü.

Reklam
Reklam

Toplantıya katılan TRT çalışanlarına Öfke Kontrolü ve Şiddete Karşı Farkındalık, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve şiddet mağduru kadınların başvurması gereken birimler ve sağlanan devlet destekleri anlatıldı.

Büyük bölümü interaktif olarak gerçekleştirilen eğitim toplantısında konuşmacılardan Sosyal Hizmet Uzmanı Selda Koç Toklu, aile içi şiddet türlerini (fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet) ayrıntılı şekilde anlatırken, dünyada her 3 kadından birinin şiddet mağduru olduğunun altını çizdi.

Şiddetin nedenlerinin de tartışıldığı toplantının ikinci bölümünde ise uzman psikolog Hatice Urlu Gölgeç, Bakanlığın çalışmaları, mevcut uygulamalar ve koruma sistemi ile ilgili adımlardan söz etti. Türkiye'nin her ilinde bir kadın sığınma evinin bulunduğunun altını çizen Gölgeç, kadınların hayatlarını devam ettirebilmeleri için de maddi ve psikolojik desteklerin yanı sıra onları mesleki eğitimlere yönlendirdiklerini vurguladı.

Eğitim toplantısının son bölümünde ise Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Umut Yaşar Göç, öfke ve öfke kontrolüyle ilgili tekniklerden söz etti.

Reklam
Reklam

Proje kapsamındaki ikinci toplantı, Ankara'daki merkez ilçe nüfus müdürleri için yapılacak. Eğitim toplantılarının yaz boyunca sürmesi ve tüm meslek gruplarını kapsaması hedefleniyor.

Şiddeti toplumdan uzak tutmak için şiddetin kötü olduğunun kişisel olarak içselleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Eğitim Birimi Müdürü Elif Belkıs Baştürk, "Ankara'da başlattığımız bu uygulamanın kademe kademe tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması en büyük dileğimiz" dedi.