Ankara Sokaklarını Sincan’ın Laleleri Süsleyecek

Laleleriyle ünlü Sincan’da lale soğanı ve lale yetiştiriciliği yeniden yaygınlaşıyor. Lale tarlalarında ailece çalışan Sincanlılar...

Laleleriyle ünlü Sincan’da lale soğanı ve lale yetiştiriciliği yeniden yaygınlaşıyor. Lale tarlalarında ailece çalışan Sincanlılar hem para kazanıyor hem de sokaklarda kendi ürünlerinin sergilenmesinin gururunu yaşıyor.

Ankara'da lale yetiştiriciliğini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarla günü etkinliği düzenledi. Üreticilerle beraber lale soğanı hasadına katılan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Müdürü Muhsin Temel, ünlü ürünlerine sahip çıkan Sincanlı üreticilere teşekkür etti. Lale yetiştiriciliğinin püf noktalarını üreticilerden dinleyen Kurt ve Temel, lale hasadına katıldı.

Reklam
Reklam

Zarafeti ve güzelliğiyle tüm insanları etkileyen lalenin Sincan’da önemli bir değer olduğunu belirten Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Sincan’da her evde lalenin olması gerektiğini söyledi. Lale ile Sincan’ın kuruluşuyla beraber tanıştığını hatırlatan İl Müdürü Temel, Sincan’ın lale soğanı üretim merkezi haline gelmesi ve bu konuda dünyada söz sahibi olan Hollanda’ya rakip olması gerektiğini kaydetti.

İl özel idaresinden alınan destekle 4 mahallede lale üretimine başlandığını ve önümüzdeki yıllarda lale üretiminin yaygınlaşacağına inandığını vurgulayan Temel, “Lale soğanı yetiştiriciliği, hububat tarımına göre 20 kat, yemeklik soğan tarımına göre de 10 kat daha karlıdır. Sincanlı çiftçilerimizi lale soğanı yetiştiriciliğine yönlendirerek Sincan’ı lale bahçesi haline getirmek istiyoruz. Artık Ankara birkaç kalem ürünün yetiştirildiği bir şehir değil. Bal, tiftik ve lale gibi geçmişte ün yapmış ürünlerine sahip çıkan, bu ürünleri yetiştiren ancak yeni ürünlere de açık, geniş ürün yelpazesine sahip önemli bir tarım şehri.” dedi.

Reklam
Reklam

Lale soğanlarını hasat ettikten sonra kurutacaklarını ve yaz aylarında Sincan Belediyesi’ne satacaklarını ifade eden lale yetiştiricisi İbrahim Demir, parklarda kendisinin ve ailesinin yetiştirdikleri laleleri görmenin gurur verici olduğunu söyledi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez, il ve ilçe yöneticileri ile üreticiler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: