Ankara Umum Otomobilciler Ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Yiğiner:

 Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, "taksici esnafını mağdur eden yüksek zorunlu trafik sigortaları" konusunda düzenleme yapılmasını istedi.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, "taksici esnafını mağdur eden yüksek zorunlu trafik sigortaları" konusunda düzenleme yapılmasını istedi. Yiğiner, yazılı açıklamasında, Hazine Müsteşarlığının, temel sigorta priminin maksimum yüzde 250 artırabileceğine ilişkin genelgesine rağmen, sigorta şirketlerince ticari taksiler için fahiş primler uygulandığını ileri sürdü. Hususi sıfır araçlar için yaklaşık 420-1000, ticari taksilerde 2650-8000 bin lira arasında zorunlu sigorta primleri uygulandığına dikkati çeken Yiğiner, 6 aydan önce artırım yapılmaması gerekirken bazen her ay, bazen de haftalık fiyat değişiklikleri yapıldığını iddia etti. Söz konusu şirketlerin, zorunlu trafik sigortası poliçesi düzenlememek için çok yüksek fiyatlar belirlediğini öne süren Yiğiner, şunları kaydetti: "Ticari araçlar için sigorta limitleri hangi kriterlere göre yapılmaktadır? Zorunlu trafik sigortaları çok yüksek. Taksici esnafını doğrudan ilgilendiren bu konuya sahip çıkılmasını, yanlış uygulamanın hazırlanacak mevzuatla düzeltilmesini istiyoruz. Hazine Müsteşarlığını sigorta şirketlerinin bu keyfi uygulamalarına son verdirmeye esnafımız adına davet ediyorum. Konunun birinci derecede muhatabı üst kuruluşlarımız Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun cılız açıklamaları da haksızlığın giderilmesi için yeterli değil. Akıl ve mantıktan uzak bu uygulamanın sonlandırılması için çaba sarf edilmeli, mağduriyet yeni düzenlemelerle ortadan kaldırılmalıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: