Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu’na ödül

Dedeman Topluluğu’nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın anısına her yıl düzenlenen 'Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve...

Dedeman Topluluğu’nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın anısına her yıl düzenlenen 'Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması’nın bu yıl 8’incisi düzenlendi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde madencilik ve turizm olmak üzere iki dalda yarışan projelerin kazananları belli oldu. Türkiye’deki madencilik ve turizm sektörlerine kalıcı bir değer oluşturmayı amaçlayan yarışma, seçkin davetlilerin ve sektörün değerli isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışmanın turizm dalında ikincilik ödülünün sahibi 'Profesyonel Turist Rehberlerine Yönelik Tarih – Turizm İşbirliği ile Yaşayan Tarih Uzmanlık Eğitimleri' proje konusuyla Beypazarı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Azade Özlem Çalık ve Kültür ve Turizm Uzmanı Emel Kılıç oldu. Azade Özlem Çalık tarih turizminin doğru koşullarda gerçekleştirilebilmesi halinde yaşayan tarih turlarının yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çekici bulunacağını ve bu turlara talebin artacağına dikkat çekti. Çalık, amaçlarının, tarih turizmi potansiyelimize ve bu mirasın etkin sunumuna dair bir farkındalık oluşması, profesyonel eğitim ve istihdam olanaklarının sağlanması olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz