Ankara Üniversitesi Sbf Mülkiye İşletme Topluluğu İtb’yi Ziyaret Etti

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Mülkiye İşletme Topluluğu, İzmir'in kamu ve özel sektöründe faaliyet...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Mülkiye İşletme Topluluğu, İzmir'in kamu ve özel sektöründe faaliyet gösteren ve önde gelen kuruluşları hakkında detaylı bilgi almak, işleyişlerini öğrenmek, teorik bilgilerini gerçek hayatla bağdaştırmak amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında İzmir Ticaret Borsası’na (İTB) ziyarette bulundu.

İTB Meclis Salonu’nda Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere girişimcilik ve iş dünyası üzerine bilgi veren Işınsu Kestelli, konuşmasında “Muhtemelen pek çoğunuz mezun olduktan sonra kendi işini kurmanın ya da varsa ailesinin işini büyütmenin yollarını arayacak. Girişimcilik zor, meşakkatli ama başarıya ulaşırsanız da bir o kadar keyifli ve değerli bir iş. Girişimci risk alır, fırsat kovalar, hayata geçirir ve yenilik yapar. Girişimciliğin kilit noktası yeniliktir” dedi.

Reklam
Reklam

Her 100 yetişkinin; ABD’de yüzde 11.7, İrlanda’da yüzde 12, Meksika’da yüzde 18.7’sinin şirket kurarken Türkiye’de bu oranın sadece yüzde 4.6 olduğuna dikkat çeken Işınsu Kestelli, Türkiye’nin toplam 169 ülke arasında 1.3 milyon girişimci sayısı ile 83’üncü sırada olduğunu belirterek, “Türkiye’yi girişimcilik alanında aşağı çeken temel sorunlardan biri, kadının işgücüne ve girişime katılımının düşüklüğü. İTB olarak Karacaağaç köyünde iki sene önce organik tarıma dönük bir kadın girişimciliği programı yürüttük. Karacaağaçlı kadınlar başarılı birer girişimci haline geldiler. Eğitim seviyesine takılmaksızın, insanımızın şans verilince neler yapabileceğini bir kez daha gördük. Bu nedenle özellikle salondaki kız öğrencilere, çok daha hırslı ve çalışkan olmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde girişimciliğin niteliği ve niceliğinin giderek değiştiğinden ve bu nedenle en gözde girişim alanlarının da bu doğrultuda değişiklik göstereceğinden bahseden Kestelli, “Yaşadığınız bölgeye göre öncelik sırası değişse de yakın geleceğin en gözde girişim alanlarının inovatif tıp, bio-teknoloji, nano-teknoloji, yenilenebilir enerji, su arıtma, organik tarım, geri dönüşüm işleri, alternatif enerji kullanan taşımacılık ve altyapı alanları, bilgi işlem ve iletişim teknolojileri, yeni eğitim cihazları, savunma ve güvenlik teknolojisi sektörleri olacağı tahmin ediliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Işınsu Kestelli’nin konuşmasının ardından öğrencilere İTB’nin geçmişten günümüze faaliyetlerini anlatan görsel izletildi. Meclis sunumunun ardından Ankara Üniversitesi SBF Mülkiye İşletme Topluluğu öğrencileri, pamuk işlemlerinin yapıldığı Korbey’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyesi Hakan Cay ve İTB mali danışmanı Adnan Yıldırım’dan salon borsacılığı hakkında bilgi aldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: