Ankara Valiliği Destekli Kesme Çiçek Yetiştiriciliği

Ankara Vali Alâaddin Yüksel, Başkent'in kesme çiçek yetiştiriciliği konusunda ön sıralarda bulunan Antalya, İzmir ve Yalova illerinin arasına girmesi gerektiğini

Ankara Vali Alâaddin Yüksel, Başkent'in kesme çiçek yetiştiriciliği konusunda ön sıralarda bulunan Antalya, İzmir ve Yalova illerinin arasına girmesi gerektiğini bildirdi.

Ankara Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yüksel, kesme çiçek yetiştiriciliğinin vatandaşlar için ekonomik bir fırsat olduğunu belirtti.

Yüksel, verimli toprakları ve sıcak su kaynakları nedeniyle bu potansiyelin Ankara ekonomisine kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Yüksel, Sincan ve Çubuk ilçelerinde çiçek üreticiliğine başlandığını, bu ilçelerdeki üreticilerin de desteklendiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

2012 Temmuz ayı itibarı ile kesme çiçekçilik üretiminin toplam 3 bin 400 metrekarelik alanda yapıldığını açıklayan Yüksel, şunları kaydetti:

"Üreticileri gerekli üretim teknolojisi konusunda rehberlik edecek elemanları yetiştirmek üzere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürünü Tayvan'da incelemelerde bulunması ve örnek projeler geliştirilmesi için görevlendirdi. Ankara'nın hayali Türkiye'nin kesme çiçek ihtiyacını karşılayan hatta yurt dışına ihraç ederek döviz girdisi sağlayan bir üretim potansiyelini yakalamaktır."

Muhabir: İzzet Taşkıran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: