Ankara Valiliği'nden Ankaragücü'ne Sert Tepki: Spor Ahlaklıların Işi

Ankara Valiliği, Ankaragücü Yönetim Kurulu'nun takımın düşmesinde Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğü'nün de katkısı olduğu iddiaları...

Ankara Valiliği, Ankaragücü Yönetim Kurulu'nun takımın düşmesinde Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğü'nün de katkısı olduğu iddiaları yalanlayarak, “Spor; edepli, adaplı ve ahlaklı insanların işidir." açıklamasında bulundu.

Valilik yaptığı yazılı açıklamada, Ankaragücü Yönetim Kurulu'nun Türkiye Futbol Federasyonu ile Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğü'nün bilgi ve belgeleri değerlendirmeyerek Ankaragücü’nü düşmeye taşıdıkları yolundaki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığı belirtilerek, "Derneklerin genel kurullarının toplanması veya yönetim organlarının oluşması gibi derneklerin kendi iç işleyişlerinde meydana gelen hukuka aykırı durumların tespiti ve denetimleri ancak yargı yolu ile yapılabilmektedir. Nitekim, MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yönetim organlarının seçimine ilişkin tüm süreç yargı denetiminde yürütülmüş olup Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğüne ilgililerin vaki başvuruları üzerine verilen cevabi yazıda, sadece Dernekler Yönetmeliğinin 15’inci maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde hareket etmeleri gerektiği hususundaki Kanuni hatırlatmadan başka herhangi bir işlem yapılmadığı dosyasının incelenmesinden anlaşılmıştır.

Reklam
Reklam

Sonuç olarak, mahkemelerde devam eden davalar esnasında derneklere yönelik olarak idarenin herhangi bir müdahalesi hukuken mümkün bulunmamaktadır. Türk Sporunun gururu MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübünü; aymazlık, sorumsuzluk ve her türlü çıkar beklentileri ile Süper Lig’den düşürenlerin, tarafımızdan izlenen ve bilinen çevrelerce yapılan zorlama ve yönlendirmelerle Ankara Valiliği Dernekler Müdürlüğüne yönelik isnat ve iftiraları izahtan varestedir. Spor; edepli, adaplı ve ahlaklı insanların işidir." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: