Ankara Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Ankara Valiliği; hafta boyunca buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğine dikkat çekerek, tüm vatandaşları tedbirli...

Ankara Valiliği; hafta boyunca buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğine dikkat çekerek, tüm vatandaşları tedbirli olmaları hususunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada “Ankara'da devlet ve il karayolları ile otoyollarında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyeleri sorumluluk alanlarında bulunan kent içi yollarda meteorolojik şartlar nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması bakımından Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karayolları IV. Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıdaki iş makineleri ve personeli ile kar mücadelesine devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilgili birimlerle kent içi ana arterler ile ara sokaklar dahil iş makineleri ve personelinin kar mücadelesi çalışmalarına ilişkin gerekli koordinasyon sağlandı.” denildi.
Bölgede hafta sonu aralıklarla devam eden kar yağışının durmasından sonra meydana gelebilecek don ve buzlanma nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, hafta boyunca başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin; öğrencilerimizin sağlıkları ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları istendi. Açıklamada, sürücülerin araçlarına kar tipi lâstikleri takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları ile vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olabileceği vurgulandı.
Valilik açıklamasında şu uyarılarda bulunuldu: "Ankara'da kar yağışının durmasından sonra hafta boyunca yer yer buzlanma ve don olayının meydana gelebileceği hava tahmin raporlarından anlaşılan meteorolojik durum ve gelişmeler, Ankara Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından dikkatle ve aralıksız olarak izlenmekte olup Ankara ilinde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz