Ankara valiliği'nden yılbaşı önlemleri

ANKARA (İHA) - Ankara Valisi Kemal Önal, Yılbaşı tatili süresince işyerlerine yapılacak denetimlerde görevlilerin güler yüzlü ve ikna edici davranacaklarını, müşteri ve mükellefleri rahatsız edici tavırlardan kaçınacaklarını belirtti.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik vatandaşların Yılbaşı'nı rahat ve huzur içinde geçirebilmeleri için gerekli önlemleri aldı. Önlemlerin 30 Aralık 2005 Cuma günü başlayacağı ve 2 Ocak 2006 Pazartesi günü sabahına kadar süreceği kaydedildi. Ankara Valisi Kemal Önal, alınan tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada, yeni yıl dolayısıyla Ankara'da alışveriş merkezlerinde ve çevrelerinde, PTT binalarında, gar ve otogar çevresinde kalabalıkların oluşacağı göz önüne alınarak, bu bölgelerde asayiş, belediye hizmetleri ve trafik yönünden gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Şehir içi ve şehir dışı yollarda da trafik yoğunluğu meydana geleceğinden jandarma ve trafik ekiplerinin sayısının artırıldığına işaret eden Vali Önal, vatandaşların tatil süresince Emniyet Müdürlüğü'nü ilgilendiren konular için emniyet birimlerini telefonla arayabileceklerini belirtti. İl Jandarma Komutanlığı'nın kendi sahasındaki alanlarda gece ve gündüz trafik denetimi ve diğer denetimleri yapacağını, doğabilecek her türlü hadiseyi anında önleyebilecek yeterli kuvvetin hazır bulundurulacağını kaydeden Önal, kırsal kesimlerle ilgili konuların, Jandarma'nın 156 numaralı telefonuna bildirilebileceğini açıkladı.

Sağlık Müdürlüğü'nce alınan önlemler çerçevesinde, hastanelerin acil servislerinin takviyeli olarak çalışacağını bildiren Önal, kan bankalarının açık bulundurulacağını, hastanelerin tüm bölümlerinde doktor görevlendirileceğini, ilçelerdeki hastanelerde de aynı tedbirlerin alınacağını, Çevre Sağlık Şube Müdürlüğü ve Eczacılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerekli denetimleri aralıksız olarak yapacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yılbaşı öncesinden başlamak üzere tatil bitimine kadar Ankara Defterdarlığının yetkili memurları tarafından yaygın ve yoğun vergi denetimlerine aralıksız devam edileceğini belirten Önal, denetimlerde görevli yoklama memurlarının, görevli bulundukları işletmelerde aralıksız denetim yapacaklarını duyurdu. Denetimler sırasında mükelleflere, eğlence yerlerinde bulunan personele ve müşterilere karşı güler yüzlü, eğitici, ikna edici davranış sergilemek için azami titizliğin gösterileceğini bildiren Önal, anılan kişilerle tartışma ortamı yaratılmayacağını, müşterileri, personeli ve mükellefleri rahatsız edici ve onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınılacağını vurguladı. Denetimlere katılanların gittikleri işyerlerinde kendilerinden istenilmese dahi mutlaka resmi hüviyetlerini göstereceklerini kaydeden Vali Önal, yapılacak denetimlerde vergi kanunlarının tam ve eksiksiz olarak uygulanmasına azami dikkat edileceğini ve vatandaşların şikayetleri için Alo Maliye 189 hattını arayabileceklerini bildirdi.
Terminallerde de gerekli önlemlerin alındığını açıklayan Vali Önal, firmaların, ihtiyaç halinde ek servis düzenleyebileceklerini, korsan otobüslerin ise trafikten men edileceğini belirtti. Ankara Valisi Önal, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye başkanlıklarının diğer gerekli görülen tedbirleri aldığını ve denetimlerin ilgili birimlerle birlikte sürdürüleceğini kaydetti. Elektrik arızasıyla ilgili olarak vatandaşların Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin 186 No'lu telefonunu arayabileceklerini belirten Önal, PTT ve Telekom'un, görev alanlarına giren her konuda tüm tedbirleri aldıklarını duyurdu. Önal, alınan tüm tedbirlerin, halkın huzur ve güvenlik içinde yeni bir yıla girmeleri için planlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam