Ankara Valisi Yüksel: "19 Mayıs Stadyumu, Hepimizin Gözünün Içine Bakıyor Ve'beni Yenileyin, Ben Yıkılıyorum' Diyor. Ama Bu Şehirdehiçbirinizin Dikkatinde Olmadan Bu Iş Yürüyor"

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "19 Mayıs Stadyumu, hepimizin gözünün içine bakıyor ve 'beni yenileyin, ben yıkılıyorum' diyor. Ama bu şehirde

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "19 Mayıs Stadyumu, hepimizin gözünün içine bakıyor ve 'beni yenileyin, ben yıkılıyorum' diyor. Ama bu şehirde hiçbirinizin dikkatinde olmadan bu iş yürüyor" dedi.

Yüksel, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'nın sıkıntıların değerlendirdi.

Ankara'nın sıkıntılarının fark edilmesini istediğini belirten Yüksel, "Artık hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde yaşıyoruz ve bu kenti fark etmemiz gerekiyor. Hepimizin başkentin değişim ve dönüşümüne katkı yapmamız gerekiyor. Bunları kim yapıyorsa herkes Ankaralıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yüksel, marka şehir yolunda ulusal ve uluslararası rekabet pozisyonlarının, stratejilerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, Ankara'da son 20 yıldır hep aynı sorunların tartışıldığını ifade etti.

Yüksel, şöyle konuştu:

"Bir kent 20 yıl önce tartışılan başlıkları hala tartışmaya devam edebilir mi- 3 haftadır gazetelerin manşetlerine Eskişehir Yolu'ndaki kafes teller kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı- Ya da her havalar soğuduğunda kar lastikleri taktırın. Hep bu haberlerle mi Ankara'nın gündemi devam edecek. Bunlar Ankara'ya çok katkısı olmayan ve bizi dünyayla yarıştırmayan başlıklardır.

Bu şehir gündeminde EXPO'yu, uluslararası fuarları ve kongreleri tutmuyor. 2. Ankara Sanayi Fuarı açıldı. Dünya şehirleri içinde çadırda fuar açan kaç şehir var. Hiçbir Ankaralıyı bu durum rahatsız etmiyor. Rekabet avantajını kent olarak elinizde tutacaksınız. Tek koşulu kentin marka kabiliyetini yükseltmektir. Bunları gündeminize koyup, dünyayla rekabet edeceksiniz."

-"Olimpiyatlara ev sahipliği yapamıyoruz"-

Reklam
Reklam

Yüksel, Ankara'nın spor olimpiyatlarına ev sahipliği yapamadığına işaret ederek, spor tesislerinin yıllar önce yapıldığını ve yenilenmesi gerektiğini anlattı. Türk milli futbol takımının en son Ankara'ya 90'lı yıllarda geldiğini ve 19 Mayıs Stadyumu'nun yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, "19 Mayıs Stadyumu, hepimizin gözünün içine bakıyor ve 'beni yenileyin, ben yıkılıyorum' diyor. Ama bu şehirde hiçbirinizin dikkatinde olmadan bu iş yürüyor" ifadesini kullandı.

-"Ankaralı, turizmi gündeminde tutmuyor"-

Yüksel, Ankara'nın tarihi derinliği ve zenginliği olmasına rağmen, turizmin konuşulmamasını eleştirdi.Avrupa'nın en iyi havaalanı Esenboğa Havaalanı'nın kullanılıp, yabancı turistlerin getirilmediğini dile getiren Yüksel, "Uluslararası fuarlar sayesinde turistler şehirlere geliyor. Güneyde 2 milyonluk bir şehir 9 milyar dolarlık geliri turizmden kazanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinin sanayi ihracatından kazandığı para ise 6,9 milyar dolar. Ama Ankaralı, turizmi gündeminde tutmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Hayalinin, havaalanından itibaren, Ankaralı taksicilerin, dönercilerin, lokantaların, otellerin, alışveriş merkezlerinin ve diğer sektörlerin para kazanması olduğunu belirten Yüksel, "Bu durum arttığı takdirde Ayaş'ın domatesi, Kazan'ın canlı çiçeğiyle Nallıhan'ın sebze ve meyvesi otellerde ve lokantalarda tüketilecektir" ifadesini kullandı.

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: