Ankara Valisi Yüksel Gölbaşı'da

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Bu kentte okuma yazma bilmeyen kimse kalmamalıdır. Yaşı altmış işi bitmiş denilmemelidir. Bu ilçenin girişine bir

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Bu kentte okuma yazma bilmeyen kimse kalmamalıdır. Yaşı altmış işi bitmiş denilmemelidir. Bu ilçenin girişine bir tabela konulmalı ve üzerine 'bu kentte okuma yazma bilmeyen yoktur' diye yazılmalıdır" dedi.

Yüksel, daire müdürleriyle geldiği Gölbaşı'da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gölbaşı Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Yüksel, Kaymakam Raşit Zengin'den ilçenin sorunları hakkında brifing aldı.

Yüksel, burada yaptığı açıklamada, genel asayiş hizmetlerinin yürütülmesinde teknolojiyi kullanmanın çok büyük bir avantaj sağladığını, özellikle MOBESE sisteminin faaliyete geçmesiyle Ankara'da şahsa ve mala karşı işlenen suçlarda ciddi düşüşler yaşandığını, tüm ilçelere MOBESE sisteminin kurulmasıyla Ankara'da 825 olan MOBESE kamera sayısının 2000'e çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ankara'da eğitim kalitesinin her geçen gün yükseldiğini, ancak hala 60 kişilik sınıfların bulunduğunu, yapılacak çalışmalarla eğitimin fiziki altyapısının güçleneceğini ve Ankara'nın bu konuda Türkiye'nin öncü kentleri arasında yer alacağını vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu:

"Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile birkaç üniversite arasında, Ankara'da bulunan okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin yüksek lisans yapmasına esas olmak üzere tarihi bir protokol imzalanacak. Son derece makul, şartları uygun. Yani bir ilkokul öğretmenimiz, "ben yüksek lisans yapacağım, fırsat bulamadım" derse Ankara'da yapacağız."

-İlçenin girişine tabela konulmalı-

Eğitimin çok önemli olduğunu, herkesin kursa katılarak, yaşlı genç demeden okuma yazmayı öğrenmesi gerektiğini anlatan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kentte okuma yazma bilmeyen kimse kalmamalıdır. Yaşı altmış işi bitmiş denilmemelidir. Bu ilçenin girişine bir tabela konulmalı ve üzerine "bu kentte okuma yazma bilmeyen yoktur" diye yazılmalıdır. Gölbaşı'da da sosyal yardımlaşma, elektrik ve su faturalarının da ödentileri dahil teşvik ederek okuma yazma bilmeyenler teşvik edilsin. Ankara'da buna çok önem verdiğimin bilinmesini istiyorum. Yaşına filan bakmadan bütün imkanlar sağlansın, mektup yazsın, gazete okusun..."

Reklam
Reklam

Gölbaşı'da tarımsal projelerin de üretilebileceğini dile getiren Yüksel, "Burada organik pazarlar kurulabilir. Gölbaşı'nın çok önemli bir çiçeği var. O marka gibi kullanılabilir ve kesme çiçekte lider olunabilir. Seracılık geliştirilebilir" dedi.

Gölbaşı'na golf tesisi yapılacağını, bu konuda çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Yüksel, Ankara'yı ve Ankaralıları dünyaya tanıtarak, bir "Ankara" markası oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:

"24 Ağustos'ta Konya hızlı tren hattını açtık, sadece ağustostan aralık ayı sonuna kadar 212 bin insan geldi, Eskişehir yöresinden hızlı trenle şehrimize gelen insan sayısı 860 bin kişidir. Otel sayımız az ama geceleme oranı da yüzde 62'ye çıktı."

Daha sonra Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer ile Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı ziyaret eden Yüksel, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz