Ankara Valisi Yüksel, koltuğunu 'çocuk vali'ye teslim etti

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu ilköğretim...

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu ilköğretim öğrencisine teslim etti. Vali Yüksel, “Yaşamımızın sevgi çiçekleri olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri tüm yurtta devam ediyor. Başkent’te de bu kapsamda düzenlenen etkinlikte bir grup öğretmen ve öğrenci Ankara Valisi Yüksel'i ziyaret etti. Vali Alaaddin Yüksel de koltuğuna Yenimahalle Kent Koop İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Temel’i oturttu.

Reklam
Reklam

Makamını küçük bir hanım valiye teslim etmekten duyduğu bahtiyarlığı dile getiren Vali Yüksel, “23 Nisan 1920 günü sabahı Ulus’taki tarihi meclis binası çevresinde toplanan Ankaralıların yüreklerinde hissettikleri ulusal egemenliğe kavuşma coşkusunun 92 yıl sonra aynı heyecanla yaşandığı, Türk milletinin sınırsız sevgi duyduğu çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı ve önemli bayram, Ankaralı çocuklara kutlu olsun.” diye konuştu.

Yüksel, konuşmasına şöyle devam etti: “Çağdaş, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti; Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda Ankaralı çocuklarla birlikte yürümeye ve yücelmeye devam edecek ve çocuklarımızın geleceğe taşıdıkları çağdaşlık meşalesi Ankara’da hiç sönmeyecektir. Ülkemizin geleceği ve egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza güveniyoruz. Ankara’da çocuklar arasında ayrımcılık yapmama, çocukların yüksek yararını gözetme, yaşama ve gelişme haklarının geliştirilmesi ve çocuk görüşlerine saygı gösterilmesi önceliğimizdir.”

Yüksel, “Yaşamımızın sevgi çiçekleri olan Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” dileğiyle sözlerine son verdi.

Reklam
Reklam

Makam koltuğunu Vali Yüksel’den devralan ilköğretim öğrencisi Ezgi Temel ise oturduğu makamın kendisini heyecanlandırdığını ve çok mutluluğu olduğunu söyledi.

Törende çocuklarla tek tek ilgilenen Yüksel, çocuklara Türkçe sözlük hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: