Ankara ve Konya'da yarın okullar tatil mi? 4 Mart Ankara ve Konya'da yarın okullar var mı?

Geçtiğimiz dönemlerde meydana gelen yoğun kar yağışı yurdun dört bir yanında eğitim, iş, gündelik hayatın sekteye uğramasına neden olmuştu. Soğuk günler yerini güneşli havaya bıraksa da kar yağışı yurda geri döndü. Bazı illerde 4 Mart 2022 Cuma günü okullar tatil edildi. Ankara ve Konya illerinde yaşayan vatandaşların gözleri illerin valiliklerine çevrildi. Ankara ve Konya'da yarın okullar tatil mi? 4 Mart Ankara ve Konya'da yarın okullar var mı?

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemde meydana gelen kar yağışı sonucunda araçlar yollarda mahsur kalmış öğrenciler ve çalışanlar okullarına, işlerine gidememişti. Valiliklerden ise okulların tatil olacağına dair açıklamalar peş peşe gelmişti. Afyonkarahisar, Sinop, Konya, Denizli, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi ve Isparta'da okullar 3 Mart günü tatil edildi. Bugünkü kar tatili haberinden sonra yarın (4 Mart) okulların tatil olup olmayacağı da illerde yaşayan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konuyla alakalı Ankara ve Konya valiliklerinden açıklama geldi.

Reklam
Reklam

ANKARA VE KONYA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Konya'nın Yunak ilçesinde eğitime 1 gün süreyle ara evrildiği duyuruldu. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada "İlçe Genelinde Tüm Okullarda 04 Mart 2022 (Cuma) Tam Gün Yüzyüze Eğitime Ara Verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Konya'nın 13 ilçesinde de okulların yarın tatil olacağı duyuruldu. İlçe hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlara göre, Derbent, Derebucak, Beyşehir, Ilgın, Cihanbeyli, Altınekin,Hüyük, Yunak, Doğanhisar, Tuzlukçu, Halkapınar, Akşehir, Kadınhanı'nda yoğun kar yağışı sebebiyle tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde 4 Mart cuma günü eğitim uzaktan gerçekleştirilecek.

Sarayönü ilçesinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim ile Kadıoğlu, Yenicekaya, Çeşmelisebil, Gözlü, Özkent ve Gözlü Tigem mahallelerinde de yüz yüze eğitime ara verildi. Konuyla alakalı Ankara Valiliğinden henüz açıklama gelmedi.

Uzaktan eğitim kararı alınan ilçelerde, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.
Bilindiği üzere bugün Afyonkarahisar, Muğla, Konya, Denizli, Isparta gibi illerde, il merkezi ve ilçelerde okullar tatildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan bugün kar yağışı nedeniyle Isparta Valiliği, il genelinde okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamile personelin idari izinli sayılacağı duyuruldu. Denizli'nin Kale ilçesinde de yapış dolayısıyla okullar bugün (3 Mart) tatil oldu.

Anahtar Kelimeler: