Ankara'da 16 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Ankara’da jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, 16 bin 280 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, konuyla ilgili...

Ankara’da jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, 16 bin 280 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, konuyla ilgili 2 kişi yakalandı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nın değerlendirmeleri sonucu, akaryakıt fiyatlarının artması ile birlikte akaryakıt kaçakçılığının artabileceği ihtimali üzerine devriye faaliyetlerinin arttığı bildirildi. Jandarmanın önleyici devriyeleri sonucu çok miktarda kaçak akaryakıtın olduğu belirlenen bir TIR’da çok miktarda kaçak akaryakıt ele geçirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

Reklam
Reklam

“Şereflikoçhisar İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan çıkartılan önleyici hizmet devriyesince E-90 Devlet Karayolu'nun 106 km’sinde şüpheli olduğu değerlendirilen bir çekici ve yarı römork tankerin yapılan plaka sorgusunda, aracın arandığı tespit edilmiş, seyir halindeki araç aynı bölgede durdurularak aracın içindeki şahıslar yakalanmıştır. Aracın yasal belgeleri üzerinde yapılan inceleme sonucunda sahibinin İstanbul ilinde olduğu ve aracın buradan kaçırıldığı tespit edilmiş, durum adli makamlara ve aracın sahibine bildirilmiş, şüpheli şahıslar V.A. ile C.M.K. yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Araçta ve yarı römork (tanker) içerisinde yapılan kontrolde menşei belirsiz bir sıvı olduğu tespit edilmiş, bunun üzerine EPDK yetkilileri ile irtibat kurulmuş, yapılan analizler sonucunda araçta bulunan sıvının 16 bin 280 litre kaçak akaryakıt olduğu tespit edilmiştir.”

Kaçak akaryakıtın, adli makamların incelemelerinin ardından Ankara İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ne, çalıntı olduğu tespit edilen araç ile tankerin de sahibi Ü.F.’ye verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: