Ankara’da 24. Yapı Fuarı açıldı

Ankara’da her yıl düzenlenen Yapı Fuarı bu yıl Altınpark’ta açıldı. Yüzlerce firma standlarda ürünlerini sergiledi....

Ankara’da her yıl düzenlenen Yapı Fuarı bu yıl Altınpark’ta açıldı. Yüzlerce firma standlarda ürünlerini sergiledi.
Açılışın kurdelesini Yapı Endüstri Merkezi ve Yem Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay, TOKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Murat ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun beraber kesti. Onay bu fuarın devlet ile özel sektörün buluştuğu önemli bir adres olduğunu vurguladı. Ankara’nın son yıllarda büyük bir değişim geçirdiğini vurgulayarak 'Memur kenti' imajını değiştirdiğini söyledi. Özellikle Esenboğa Havalimanı yolunun açılmasının önemli etki oluşturduğunu sözlerine ekledi.
Dünyada oluşan global krizden Türkiye’nin neredeyse hiç etkilenmediğini dile getiren Onay: "Dünya krizde ama Türkiye'de çok da kriz görüntüsü olduğunu söylemek oldukça zor. Yapı sektöründe inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor. Yapı sektörü yine çift hanelerle büyümeye devam ediyor. Geçen sene yüzde 17'lerde büyüme yakaladı. Bu sene de çift haneli yüzde 10'larda biteceğini düşünüyoruz." dedi.
Dünyanın en yenilikçi malzemelerinin toplandığı bir Material Conexion malzeme kütüphanesini Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden Onay 1 ay sonra açacaklarının müjdesini verdi. Malzeme Kütüphanesi ile ilgili bilgi veren Onay bunun heyecan verici bir olay olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz