Ankara'da 300 dönümlük alan yandı

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, 300 dönümlük bir alanın yandığını belirterek, yangın söndürme helikopterinin yangın söndükten sonra geldiğini söyledi.

Oran'da ormanlık alanda öğle saatlerinde çıkan yangınla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Kurutuz, alevlerin tamamen kontrol altına alındığını ve dumanın kesildiğini belirterek, soğutma çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Kurutuz, taban soğutmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, en ufak korda yangının tekrar başlayabileceğini vurguladı. Kurutuz, orman ve jandarma ekiplerinin de kendilerini yardım ettiğini, yangın söndürme helikopterinin ise yangın söndükten sonra geldiğini kaydetti. Kurutuz, tahmini 300 dönümlük alanın yangında zarar gördüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar ve polis ekipleri de katılırken, ormanda bulunan kaplumbağaların yandığı görüldü. Bir yangın söndürme helikopteri soğutma çalışmalarına katılırken yangının sabotaj sonucu çıktığı ihtimaline karşı soruşturma başlatıldı.