Ankara'da Açılan 3 Köprü, 1 Viyadük Ve 1 Bulvar Trafiği Rahatlattı

Ankara'da bir hafta içerisinde açılan 3 köprü, 1 viyadük ve 1 bulvar trafiği rahatlattı.

Ankara'da bir hafta içerisinde açılan 3 köprü, 1 viyadük ve 1 bulvar trafiği rahatlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 53 günde tamamlanan Marşandiz Köprüsü'nün ardından, Şeker Kavşağı Sincan Ayaş gidiş-geliş yolu ve Celal Bayar Bulvarı alt geçit çalışmaları tamamlanarak, Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşak ve Şaşmaz Viyadüğü'nün trafiğe açıldığı ve yeni eğitim ve öğretim döneminden önce trafiğin rahatlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, eskiden bölgede Etimesgut ilçesine dönüş amacıyla kullanılan ve bariyerlerle ayrılmış olan "U" dönüşle hizmet verildiğini, ancak bunun yeterli olmadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, bu dönüşün iptal edildiğini, yeni düzenlemeyle de trafiğin daha rahat ve güvenli olacağını bildirdi.

Vedat Üçpınar, şunları kaydetti:

"Hizmete açtığımız köprülü kavşağın Sincan-Ankara hattı olan üst geçidinin dışında 3 de alt geçit bulunuyor. Köprülü kavşaktaki birinci alt geçit, Şeker Mahallesi'nin iki yönlü Etimesgut-Ankara trafiğini sağlayacak. İkinci alt geçit, Ayaş Yolu'ndan Etimesgut, Şeker Mahallesi ve Şeker Fabrikası güzergahlarını kullanmak isteyenlere hizmet verecek ve sinyalizasyon olmadan, sürekli bir trafik akışı sağlanabilecek. Etiler Caddesi üzerinde yapılan üçüncü alt geçitle de Şeker Fabrikası'na girişi sağlanacak."

Yapımı tamamlanan 9 açıklıklı yaklaşık 336 metre uzunluğundaki 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit olan Şaşmaz Viyadüğü üzerindeki bulvarın da hizmete açıldığını belirten Üçpınar, şu bilgiyi verdi:

"Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı'nın altından geçen yol, Şaşmaz Viyadüğü'nün üzerindeki bulvara ulaşarak Eskişehir yolunu İstanbul yoluna bağlıyor. Şaşmaz ile Eskişehir yolunu birbirine bağlayan bulvar, geçtiği güzergah üzerindeki demiryolu ve Ankara Çayı'nı, viyadüklerle üzerinden aşarak kesintisiz bir ulaşım sağlıyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: