Ankara'da adli yıl protestosu

ANKARA (İHA) - Adli yılın başlaması nedeniyle bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları Yargıtay yakınında bir protesto gösterisi yaptı. Yargıtay'ın karşısında bulunan Alman Kültür Merkezi önünde toplanan ve aralarında ÖDP, SDP, EMEP, DİSK ve KESK Şubeler Platformu ve 78'liler Ankara Girişimi yanlısı gruplarının bulunduğu yaklaşık 100 kişi, "Çeteler halka hesap verecek", "MİT, CIA, Kontra-Gerilla, bu abluka dağıtılacak" gibi sloganlar attılar.

Grup adına bir açıklama yapan ÖDP Ankara İl Başkanı Hasan Tatar, "Bugün yeni adli yıl başlıyor. Karşımızdaki Yargıtay binasında her yıl olduğu gibi bugünde devlet ve yargı erkanı toplanarak yargının bağımsızlığından, hukuk devletinden, kanun hakimiyetinden, hukuk üstünlüğünden, demokrasiden dem vuracaklardır. Oysa bir süre önce patlak veren ve gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına yansıyan Çakıcı-MİT-Yargıtay üçgeninde ortaya çıkan görüntü söylenenlerin hiçte doğru olmadığının açık kanıtıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Mafya-MİT-Yargı üçgeninde ortaya çıkan bu görüntünün düzenin çürümüşlüğünün resmi olduğunu söyleyen Tatar, "Bu resmin benzerini bir kaç yıl önce bir kamyonun Mercedes'e çarpması sonucu Susurluk'ta görmüştük. Bugün ortaya çıkan durum Susurluk'un sürmekte olduğunu göstermektedir. Çakıcı-MİT-Yargıtay üçgeninde ortaya dökülenlerin hükümetle ilişkisi yokmuş gibi inatla suskunluğunu koruyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olayın odağında yer alan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın doğrudan kendisine bağlı bir kuruluş olduğunu adeta gözardı ediyor. MİT Müsteşarını görevden almak şöyle dursun hala bir soruşturma dahi açtırmamıştır."

"Her fırsatta adli konulara ilişkin yerli yersiz açıklamalar yapan Adalet bakanı Cemil Çiçek bu hassa konu hakkında ne hikmetse ağzını bile açmamıştır" diyen Tatar sözlerini, "Anlaşıldığı kadarıyla zamanın en iyi unutturucu olduğunu düşünen devlet ve hükümet yetkilileri gündemi değiştirerek konuyu zaman içinde yine unutturmayı, gündem dışına çıkarmayı amaçlamaktadır. Ancak bizler emekten ve demokrasiden yapan partiler ve örgütler olarak bu olayın peşini bırakmayacağız" şeklinde sürdürdü.
Yapılan basın açıklamasın ardından bir süre slogan atarak protestolarının sürdüren grup daha sonra olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam