"Ankara'da Astana Günleri" Yarın Başlıyor

"Ankara'da Astana Günleri" etkinlikleri, yarın Kazakistan'ın başkenti Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyetin Ankara'ya gelişiyle başlayacak.

"Ankara'da Astana Günleri" etkinlikleri, yarın Kazakistan'ın başkenti Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyetin Ankara'ya gelişiyle başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Astana'da gerçekleştirilen "Ankara Günleri" kutlamalarının ardından, bu yıl da başkentte "Astana Günleri" düzenlenecek.

6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek kutlamaları kapsamında kültürel, sanatsal ve ekonomik işbirliği yönü olan çeşitli etkinlikler yer alacak.

Reklam
Reklam

Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyet, Ankara'daki ziyaretler kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını gezecek, ATO Kongre Merkezi'nde ve Gençlik Parkı'nda çeşitli gösterilerin ve konserlerin yer alacağı etkinliklerle kültürlerini tanıtacak.

Konuk heyet, ilk olarak 7 Eylül Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret edecek. Başkan Gökçek ve Vali Tasmagambetov iki kardeş başkent arasında "Dostluk ve İşbirliği Protokolü"nü imzalayacak.

Kutlamalar kapsamındaki son etkinlik ise Gençlik Parkı'nda, başkentlilerin katılacağı gala programı olacak. Kazak sanat grupları ve ünlü sanatçılar sahne alacağı programda, Kazakistan eğlenceleri Ankara'ya taşınacak.

Muhabir: Ankara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: