Ankara'da ''Atatürk'ün emrindeyiz'' mitingi

Ankara -(AA) Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Cumhuriyete sahip çıkmak amacıyla "Atatürk'ün emrindeyiz" mitingi düzenlendi.

TGB tarafından düzenlenen miting, sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin bahçesinde başladı.Mitinge, Türkiye'nin pek çok ilinden gelen üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

"10.Yıl" marşının hep bir ağızdan söylenmesiyle başlayan mitingde, katılımcılar, çeşitli sloganlar attılar. Mitinge katılanlar, ellerinde, "Lüzumsuz yanan ampulü söndür", "Çankaya şeriata kapalı", "Amerikan Gül'ü Çankaya'ya çıkamaz" yazılı dövizler taşıdılar. Katılımcılar, miting boyunca ellerindeki Türk Bayrağı'nı salladılar. Miting
alanına girişte, rozet, bayrak, Atatürk fotoğrafı basılı tişörtler satıldı.Mitingde, Pusula ve Yeni Türkü grupları birer konser verdi.Bazı öğrencilerin, kalabalık nedeniyle baygınlık geçirdikleri gözlendi.Mitinge, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerden gelen öğrenciler de katıldı.

Reklam
Reklam

Mitinge katılamayanların gönderdikleri mesajlar da okundu.Harbiyeli öğrencilerin gönderdiği belirtilen mesajda, "Bir ulusun başarısı, tüm ulusal güçlerin bir yere yönelmesiyle mümkündür" denildi.

Mitingin ardından otobüslerle Anıtkabir'e geçen gençler, Atatürk'ün kabrini ziyaret ettiler.

Mitinge, bazı milletvekilleri, Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.