Ankarada Bin 549 Araca 624 Bin 498 Lira Ceza Uygulandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği tarafından geçen yıl, aralarında kömür, hafriyat kamyonları ile mikser araçlarının bulunduğu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği tarafından geçen yıl, aralarında kömür, hafriyat kamyonları ile mikser araçlarının bulunduğu bin 549 araca toplam 624 bin 498 lira ceza uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı'nca ağır tonajlı araçlar sıkı takibe alındı.

Üzeri branda ile kapalı olmayan, aşırı yük taşıyan ve tekerleklerinden yollara çamur dökülen araçlar uyarıldı ve cezai işleme tabi tutuldu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Çevre Merkez Amirliği tarafından 2012 yılında yapılan denetimlerle bin 549 araca 624 bin 498 lira para cezası uygulandı.

Reklam
Reklam

Yapılan denetimlerde özellikle ağır tonajlı araçlar, hafriyat kamyonları, beton mikser, kömür kamyonları gibi araçlar denetlenirken, kurallara uymayanlara cezai işlem yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, şunları kaydetti:

"Her aracın belirli bir istiap haddi var. Ağır tonajlı araçların bu sınırı aşmamaları gerekiyor. Bu tür araçlar asfaltta bozulmalara da neden olabiliyor. Hafriyat ve mıcır kamyonlarının üzerlerinin branda ile örtülü olması gerekiyor. Araç sürücüleri ile bu işle ilgili işyerleri kurallara uygun hareket etsinler. Araçlar çamurlu lastikleriyle yolları kirletiyor ve trafikte tehlikelere yol açıyor. Özellikle bu araçlara cezai işlem yapmak zorunda kalıyoruz."

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz