Ankara'da cadde ve kaldırımlar bahara temiz girecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik filosu, soğuk ve yağışlı geçen kış...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı temizlik filosu, soğuk ve yağışlı geçen kış aylarının ardından Başkent’in bulvar, cadde ve kaldırımlarında bahar temizliği başlattı.

Başkentlilerin daha temiz ve estetik görünümlü bir Ankara’da güne başlamaları için gece geç saatlerde temizlik çalışmalarına başlayan ekipler, bulvar ve caddelerden kaldırımlara, köprülerden köprü korkuluklarına, tünellerden yaya alt geçitlerine, bariyerlerden ferforjelere kadar Ankara’nın dört bir tarafını yıkadı. İnsan ve araç yoğunluğu yaşanan gündüz saatlerinde, rahatsızlık vermemek ve trafiğe engel olmamak için kaldırım ve yol temizliğini gece geç saatlerde yapan ekipler, Başkentlilerin tertemiz bir Ankara’da güne 'merhaba' demelerini hedefliyor.

Reklam
Reklam

Gündüzleri de köprüler ve köprü korkulukları, tüneller, cam bariyerler, ferforjeler, yaya alt geçitleri ve görüntü kirliliği oluşturan bölgelerin temizliğinin yapıldığını kaydeden Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, "Yavaş yavaş beyaz görüntüsünden arınan ve havaların ısınmasıyla yeşilin ortaya çıktığı Ankara’da 24 saat bahar temizliğine devam edeceğiz.” dedi.

Her hafta cumartesi günleri herhangi bir bölge belirlenip, kalabalık temizlik filosu ve ekipmanla baştan sona şok bir temizlik gerçekleştiren Kent Estetiği temizlik filosu, bu hafta çalışmalarını Kale ve çevresinde yaptı. Temizlik çalışmaları kapsamında ayrıca çöp toplama alanlarını da dezenfekte eden ekipler, duvarlara ve köprülere yazılan yazıları da silerek, görüntü kirliliği oluşturan unsurları ortadan kaldırdı.

Kent Estetiği temizlik filosu 150 personel, 58 yol süpürme aracı, 28 mini kaldırım süpürme aracı, 8 tanker, 8 yıkama aracı ve bir yazı silme aracı ile hizmet veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: