Ankara'da ‘Çizgilerle Kırk Hadis’ Sergisi Açıldı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ankara Metro Sanat Galerisi’nde, çizer Hasan Ayçin’in "Çizgilerle Kırk Hadis" sergisi...

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ankara Metro Sanat Galerisi’nde, çizer Hasan Ayçin’in "Çizgilerle Kırk Hadis" sergisi açıldı. Ayçin’in, çizgilerle Hz. Muhammed (SAV)’in hadislerini anlattığı eserlerin bulunduğu serginin açılışına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, İlçe Müftü Hamdi Gevher, çok sayıda Diyanet çalışanı ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çankaya Müftüsü Gevher, “Efendimiz'i senede bir hafta değil, bir ömür tanıtmamız lazım.” diyerek, serginin O'nu anlatma gayesine ulaşması için dua etti. Gevher, Hz. Muhammed (SAV)’in mesajlarının daha çok insana ulaşması için bu tür sanat faaliyetlerinin önem taşıdığını vurguladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş ise, “Yaz sıcağında suyun yağmura ihtiyaç duyduğu gibi insanlar da Peygamber Efendimiz'in getirdiği değerlere ihtiyaç duyuyor.” şeklinde konuştu. Son birkaç yıldır Kutlu Doğum programlarında farklı temalar işlediklerine dikkat çeken Dr. Keleş, bu yılki temanın "Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru" olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Dr. Keleş, Kaymakam Yıldırım ve Müftü Gevher, kurdele keserek sergiyi açtı. Sergiyi gezen davetlilere, Hz. Muhammed (SAV)’i anlatan kitapçıkların yanısıra gül hediye edildi. Sergi, 17 Nisan 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: