Ankara'da, Denizli Tanıtım Günleri Düzenlenecek

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ankamall'da düzenlenecek etkinliklerle Denizli'nin sanayi, kültür-turizm ve doğal güzelliklerin tanıtılacağını söyledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ankamall'da düzenlenecek etkinliklerle Denizli'nin sanayi, kültür-turizm ve doğal güzelliklerin tanıtılacağını söyledi.

Demir, valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Denizli'nin sahip olduğu sanayi, kültür-turizm ve doğal güzelilklerinin yanında UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye rağmen ulusal ve uluslararası platforda hak ettiği konumda olmadığını belirtti.

Valilik, belediye, ticaret odası, sanayi odası, ticaret borsası, ihraçatcılar birliği ve ve esnaf ve sanatkarlar odaları birliği organizasyonunda hazırlamış oldukları stratejik planının ilk ayağı olarak 24-27 Mayıs tarihlerinde Ankara Ankamall Alışveriş Merkezi'nde Denizli Tanıtım Günleri düzenleneceğini ifade eden Demir, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Tanıtım günlerinde tekstil, cam sanayi, mermer/traverten, termal sağlık ve turizm, gıda, tarım ve şarapçılık, kuruyemiş, enerji, bakır ve kabloları sanayi başlıklı stantların yer alacak. Stantlarda, Denizli'de üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen havlu, bornoz, çarşaf, nevresim ve Buldan bezinden oluşan tüm tekstil ürünlerinin sergileneceği tanıtım standından tutun, camdan yapılmış eşsiz ürün ve tasarımlar, Denizli'de üretilip NASA'nın uzay çalışmalarında kullanılan kablolar için bakır teller, Hollywood ünlülerinin banyo ve mutfaklarını süsleyen mermerler, Osmanlı ordusunun dünyayı titrettiği Yatağan Palası ile dünya şarap sektöründe büyük bir yeri olan Denizli üzümü gibi Denizli'ye ait birçok değer de yer bulacak."

Denizli termal turizminin de tanıtım günlerinde anlatılacağını vurgulayan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Etkinlik kapsamında, her yıl dünya genelinde milyonlarca insanın görmek için adeta yarıştığı doğa harikası Pamukkale'nin yanı sıra binlerce yıllık geçmişi bünyesinde barındıran 19 antik kentten Hierapolis, Laodikya, Tripolis, Tabea, Heraklie Hieronu ve Colossea'da anlatılacak.

Reklam
Reklam

25 Mayıs Cuma günü Ankamall'a gelen ziyaretçiler, Denizli tanıtım filmi gösteriminin ardından Buldan beziyle hazırlanmış kaftan ve kıyafetlerden oluşan defileyle Denizli'nin geleneksel değeri olan tekstil ürünlerinin güzelliğini görme şansı elde edecek. Antik kent Laodikya tanıtım filminin bitiminde başlayacak mitolojik kıyafetlerden oluşan koleksiyon defilesi ise Denizli tarihine doğru bir yolculuk niteliğinde olacak. Pamukkale tanıtım filmini takiben de bornoz defilesi gerçekleşecek. Saat 20.00'de başlayacak defile sonrasında ise Sanatçı Gökhan Keser ziyaretçilere mini bir konser verecek."

Toplantıya Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: