Ankara'da doğal gaz abonelerine 2 iade

Ankara - AA- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da, konut ve ısınma amaçlı G-4 tipi sayaç kullanan abonelerin fazladan tahsil edilen 150 doları, yargı yoluna gerek kalmadan dilekçeyle alabileceklerini bildirdi.

Çetin, düzenlediği basın toplantısında, Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir ile görüşme yaptıklarını, Ankaralı doğal gaz kullanıcılarını ilgilendiren iki konuda mutabakata vardıklarını söyledi.

Çetin, EPDK kararı ile 2003-2007 yılları arasında ön ödemeli elektronik sayaç kullanıcısı tüketicilerden Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine aykırı olarak tahsil edilen pil bedelinin iadesine karar verildiğini belirtti. Ali Çetin, tüketicilerin daha önce müracaat ederek aldıkları söz konusu iadenin,
bundan sonra başvuruya gerek kalmadan ilk gaz alışlarında pil parası kadar ilave gaz şeklinde yapılması kararının alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ali Çetin ayrıca, 2005'te EPDK'nın yürüttüğü soruşturma sonucu, konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelerde servis hattı mevcut ve bedeli ödenmiş olmasına rağmen; G-4 tipi sayaç kullanan abonelerden KDV hariç 150 dolar sayaç bedeli alınması gerekirken "Abonelik ücreti" adı altında 300 dolar alındığının belirlendiğini anlattı.

Fazladan alınan 150 doların tüketicilere iadesi konusunu da görüştüklerini belirten Çetin, "Uzun yargı süreçlerine gerek kalmadan geri ödemelerin Başkent Gaz A.Ş'ye tüketici müracaatı üzerine iadesi konusunda mutabık kalındı. Tüketiciler bir dilekçe ile Başkent Gaz A.Ş'ye müracaat ettiklerinde fazla ödenen 150 dolarlarını
alabilecekler" diye konuştu.Çetin, bu konudaki dilekçe örneğinin kısa sürede "wwww.tudef.org.tr" sitesine konulacağını ifade etti.

Ali Çetin, pil parasının gaz olarak iadesinin ise Başkent Doğalgaz'ın otomasyon sisteminin kısa sürede uygulamaya geçmesiyle başlayacağını kaydetti.