Ankara'da Kar Yağışı Başladı

Ankara'da kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan kar, kısa sürede şehri beyaza bürüdü. Öte yandan,...

Ankara'da kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan kar, kısa sürede şehri beyaza bürüdü. Öte yandan, yoğun kar nedeniyle hastanın bulunduğu sokağa giremeyen ambulansın yardımına paletli ambulans yetişti.

Balkanlardan yurda giriş yapan soğuk havanın etkisini gösterdiği Başkent'te de kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan kar, Dikmen, Oran, İncek gibi yüksek semtlerde daha etkili oldu. Şehrin merkezinde ise karla karışık yağmur görüldü. Karın etkili olduğu kesimlerde sürücüler, yavaş gitmek zorunda kaldı. Kısa sürede şehri beyaza bürüyen kar, Ankara'nın simgelerinden olan Atatürk Heykeli, Atakule, Seymenler Parkı ve Hitit Heykeli ile buluşunca ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Reklam
Reklam

Yoğun kar yağışı nedeniyle, yaralamalı ve maddi hazarlı kazalar meydana geldi. Bu kazalara polis ekipleri de karıştı. Bazı araçların da yokuş yukarı ilerlerken zorlandığı görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme araçları, gece boyunca çalışmalarına devam etti.

KÜÇÜK HASTANIN İMDADINA PALETLİ AMBULANS YETİŞTİ

Ankara'da etkili olan kar yağışı, vatandaşların yanı sıra sağlık ekiplerinin de işini güçleştirdi. Çankaya'nın Dikmen semtinde fenalaşan bir çocuk hasta için ailesi ambulans istedi. Hastanın bulunduğu ev ara sokaklarda olması nedeniyle yola çıkan ambulans ekibi, yokuşta zor anlar yaşadı. Kar engeline takılan ambulans, geri dönmek zorunda kaldı. Bunun üzerine olay yerine paletli ambulans çağırıldı. Olay yerine ulaşmayı başaran paletli ambulans ile hasta, Dikmen Caddesi'nde bekleyen ambulansın yanına getirildi. Sağlık ekiplerinin kucağında paletli ambulanstan indirilen çocuk hasta, diğer ambulansa sevk edildi. Küçük hasta, daha sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, yağışlı hava nedeniyle Ulus, Kediseven Sokak'ta da bir ağaç yola devrildi. Yolu kapatan ağaç nedeniyle sürücüler kaldırımdan ilerlemek zorunda kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, bugün Ankara’da hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 4 derece olması beklenirken; kar yağışı gün boyu devam edecek. (OSM-

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: