Ankara'da Karla Mücadele Çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile İl Özel İdaresi'nin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile İl Özel İdaresi'nin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin görev sınırları dahilindeki vatandaşların mağdur olmaması için 92 özel donanımlı kar küreme aracı, 40 özel donanımlı kamyon, 170 damperli kamyon, 80 ekip aracı, 22 grayder, 44 loder-beko loder, 18 dozer ve 2 bin 70 personelle çalışmalara devam ettiği belirtildi.

Yolları açık tutmak isteyen ekiplerin toplam 2 bin 950 ton tuz kullandığı ifade edilen açıklamada, Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekibin de 26 grayder, 26 kepçe, 45 kamyon, 2 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi ve 226 personelle kar mücadelesi çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Reklam
Reklam

Ayrıca çalışmalarda İl Özel İdaresi'nce buzlanmalara karşı 80 ton solüsyon ile 150 ton tuzlu karışım stoğunun kullanılacağı bildirilen açıklamada, yüksek kesimlerdeki 4 kapalı köy yolunu açma çalışmalarına devam edildiği ve genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmadığı kaydedildi.

Muhabir: Şenay Ünal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: