Ankara'da 'konya Günleri' Heyecanı

30 Mayıs-02 Haziran 2013 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası (ATO) Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda...

30 Mayıs-02 Haziran 2013 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası (ATO) Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda ‘Dünya Kenti Konya’ Medeniyetler Başkenti organizasyonu düzenlenecek.

Ankara da yapılacak Konya Günleri ile ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, “Daha büyük bir sanayi, daha büyük bir tarım, daha bir büyük turizm, daha büyük bir irfan ve daha büyük bir Konya aşkım var. Tüm dünyayı gezdim, Konya gibi diyar görmedim. Bu güzelliği Ankaralılara göstereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve kardeşlik anlayışını yaşatan ve bu anlayışların sembolü haline gelmiş Konya’nın sosyal ve ekonomik değerleri, tarihi, kültürü ve zengin turizm potansiyeli ile tanıtılacağı ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonunda sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı da etkinliğe ayrı bir değer katacak. ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonunda birçok üretici ve girişimci, potansiyel hedef kitleye en etkin ve hızlı yoldan ulaşacak. İlk kez gerçekleştirilecek organizasyon süresince katılımcılar, ürün, hizmet ve değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik çok çeşitli aktiviteler aracılığı ile tanıtım faaliyeti yapacak.

Tarihin her döneminde birçok kültüre ev sahipliği yaparak önemli bir yerleşim yeri olmuş Konya’nın her yönüyle Başkent’te tanıtılacağı organizasyona kamuya ait kurum ve kuruluşlar, sanayi ve ticaret örgütleri, yerel yönetimler, üniversiteler, kültür ve turizm kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üretici birlik ve kooperatifler ile özel sektöre ait gıda, turizm, tekstil, mobilya, inşaat, sağlık, metal-makine imalat gibi çok sayıda firma ve 5 Bakan katılacak.

Reklam
Reklam

Etkinlikler kapsamında Mustafa Kabakçı Fotoğraf Sergisi, Ali Ulvi Kurucu konulu bir panel, Sinan Yağmur Söyleşisi, Konya Spor Söyleşisi ve Konya Mevlana Sema Grubu tarafından sema gösterisi yapılacak. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk bir konferans verecek. Konya yöresine ait türkü ve şarkılarla bezenmiş THM ve TSM konserleri verilecek. Ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak müzik dinletileri ve halk oyunları gösterilerinin yapılacağı organizasyon çerçevesinde birbirinden renkli çok çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonu, 7'den 70'e toplumun her kesimini sevgi ve hoşgörü kenti Konya kültürüyle buluşturacak. Programda ayrıca Tahir Büyükkörükçü Hoca Efendinin hayatı belgesel film olarak gösterilecek.

30 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek bu büyük fuar Davutoğlu’nun himayelerinde ve son yıllarda belediyecilikte önemli hizmetlere imza atan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Valiliği desteğiyle gerçekleşecek.

Reklam
Reklam

Önemli fuar merkezlerinden biri haline gelen Ankara’da ‘Dünya Kenti Konya’ buluşması, ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Congresium’da gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz