Ankara'da kürsübaşı gecesi yapıldı

Ankara Elâzığ Kültür Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle,"Harput Ahengi-Kürsübaşı Gecesi" düzenlendi.

Ankara Elâzığ Kültür Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, 11 Mayıs 2014 Pazar günü akşamı MEB Beşevler Şûra Salonunda Geleneksel "Harput Ahengi-Kürsübaşı Gecesi" düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Hasan Öztürk'ün projesi olarak gerçekleşen müzik şölenine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Ankara Radyosu ses ve saz sanatçıları ile Elâzığ mahallî müziğinin temsilcileri katıldılar.

Katılımın ücretsiz olarak düzenlendiği gecede misafirler Harput müziğine doydular.

Reklam
Reklam

Gecenin sonunda ses ve saz sanatçılarına, gecenin hatırası olarak Elâzığın geleneksel kuruyemişlerinin ve Elâzığ baskılı hediyelerin yer aldığı sepetlerler sunuldu. Ayrıca gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen sanatçılar ile derneğimiz faaliyetlerine katkıda bulunan kişilere plaket takdimi yapıldı.

Kürsübaşı gecesi Ankara Elâzığ Kültür Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Haşim Çakırbay'ın teşekkür konuşması ile sona erdi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: